Acasa InternationalExterne Iranul se teme de armele chimice și nucleare ale Israelului

Iranul se teme de armele chimice și nucleare ale Israelului

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Președintele iranian Hassan Rohani este de pǎrere cǎ Israelul, şi nu Iranul, constituie adevărata ameninţare pentru regiune, din cauza arsenalului său chimic şi nuclear.

Iranul se teme de armele chimice și nucleare ale Israelului (foto: invisible-dog.com)

Iranul nu constituie o ameninţare pentru vecinii săi şi ţările din regiune (…) Regimul care constituie o ameninţare este cel (al Israelului, n.red.) care calcă în picioare toate normele internaţionale şi îşi măreşte stocurile de arme nucleare şi chimice pentru a-i ameninţa pe ceilalţi”, a declarat Rohani în cadrul discursului susţinut cu ocazia unei parade militare. Președintele iranian a reacţionat astfel la declaraţiile premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a cerut joi lumii să nu „se lase amăgită” de declaraţiile liniştitoare ale preşedintelui iranian în problema nucleară.

„Nu trebuie să ne lăsăm amăgiţi de cuvintele înşelătoare ale preşedintelui iranian” privind negocierile serioase cu marile puteri în scopul rezolvării crizei nucleare, a apreciat Netanyahu într-un comunicat. „Acelaşi Rohani a înşelat în trecut comunitatea internaţională cu ocazia discuţiilor în dosarul nuclear„, a acuzat Netanyahu, referindu-se la negocierile care au determinat Iranul să accepte în 2003 un moratoriu privind programul său de îmbogăţire a uraniului. Rohani era în perioada respectivă şeful negociatorilor iranieni.

Israelul este considerat ca fiind singura putere nucleară din regiune, şi ţările occidentale acuză Iranul că încearcă să se doteze cu arma atomică sub acoperirea unui program nuclear civil, ceea ce Teheranul dezminte. Conform mediafax, duminică, 22 septembrie, preşedintele Rohani a cerut Occidentului „să accepte drepturile nucleare ale Iranului”, în special în privinţa „îmbogăţirii uraniului pe teritoriul său, în cadrul normelor internaţionale”. Predecesorul lui Rohani, Mahmoud Ahmadinejad, a multiplicat în cei opt ani de preşedinţie atacurile împotriva Israelului, punând la îndoială realitatea Holocaustului sau afirmând că această ţară este menită „dispariţiei”.

3 comentarii

tomi 23-09-2013 - 14:08

==Iranul se teme de armele chimice și nucleare ale Israelului==
DA, si urbos, si dejetzel,si huhu se tem de Israel, si au si motive de teama.

vitamina Ț 23-09-2013 - 14:15

frica pazeste bostanaria, taica, o vorba din batrani

IngerAlbastru 25-09-2013 - 10:30

Parca numai Iran este in pericol in caz de atac nuclear??? Toate tarile lumii sint implicate in mod aproape direct ca pamantul inca se invarteste si ne ajunge pe toti din urma. Izraelul trage primul ata rosie dar moara al doilea, alt loc pe podiumul asta nu exista, nimeni nu va iesi invingator si precum virgine sint doar pe Terra, sa nu ne grabim in Heaven pentru distractie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult