Acasa InternationalExterne Iranul si Coreea de Nord ar putea detona o arma nucleara in spatiu

Iranul si Coreea de Nord ar putea detona o arma nucleara in spatiu

scris de Ziua Veche
12 afisari

.Coreea de Nord si Iranul pot paraliza reteaua de transporturi, electricitate si comunicatii din Marea Britanie prin detonarea unei arme nucleare in spatiu, a avertizat ministrul britanic al Apararii, Liam Fox, citat de publicatia Daily Express. Fox a spus ca lumea trebuie sa inteleaga gama amenintarilor posibile sub toate aspectele vietii moderne, incluzand aici povesti fantastice desprinse din paginile scenariilor cu James Bond.


Liam Fox a sustinut la o conferinta internationala la Westminster, conform Daily Expres, ca tarile devin mai vulnerabile la amenintarile pe scara larga cu cat tehnologiile sunt mai complexe si mai interdependente. “Cand discutam despre Coreea de Nord sau Iran, lumea trebuie sa inteleaga ca exista si alte riscuri in afara atacurilor de genul celor de la Nagasaki sau Hiroshima. Exista o gama larga de riscuri si cred ca trebuie sa le prezentam publicului, deoarece oamenii trebuie sa inteleaga mai intai riscurile pentru a accepta oportunitatea investitiile in zonele necesare securitatii nationale”, a punctat ministrul britanic al Apararii. Exista temeri din ce in ce mai mari ca sisteme electronice esentiale risca sa fie blocate de o explozie naturala sau artificiala produsa in spatiu, iar consecintele sunt imense, scrie publicatia britanica. “Daca o tara dobandeste arme nucleare cu scopul de a stopa modul nostru de viata, atunci o detonare nucleara la mare departare in spatiu, intr-o arie geografica predeterminata, ar putea avea un efect mai mare asupra modului nostru de viata decat o explozie nucleara orientata”, a mai mentionat Fox.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult