Acasa InternationalExterne Iranul suspenda sentinta de condamnare la moarte pentru Sakineh Mohammadi-Ashtiani

Iranul suspenda sentinta de condamnare la moarte pentru Sakineh Mohammadi-Ashtiani

scris de Ziua Veche
2 afisari

Sakineh Mohammadi Ashtiani-foto Agerpres  Iranul a suspendat miercuri sentinta de condamnare la moarte prin lapidare impotriva lui Sakineh Mohammadi ashtiani, femeia acuzata de adulter si de complicitate la moartea sotului ei, au declarat surse oficiale pentru postul public de televiziune PressTV, informeaza Agerpres.


Informatia vine la scurt timp dupa ce Parlamentul European a adoptat miercuri o rezolutie in care este criticata vehement condamnarea la moarte din Iran si in care solicita autoritatilor iraniene sa revizuiasca condamnarile pronuntate impotriva lui Sakineh Mohammadi ashtiani.

Parlamentul European a mai solicitat Iranului sa scoata in afara legii practica „cruda si inumana a lapidarii”. Iranul continua sa faca parte din grupul foarte restrâns de tari care aplica inca pedeapsa cu lapidarea, alaturi de afganistan, Somalia, arabia Saudita, Sudan si Nigeria.

Iranului i se solicita in plus introducerea unui moratoriu asupra executiilor in asteptarea abolirii pedepsei cu moartea, precum si dezincriminarea adulterului si a homosexualitatii.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult