Acasa InternationalExterne Iranul va construi o noua instalatie de imbogatire a uraniului

Iranul va construi o noua instalatie de imbogatire a uraniului

scris de Ziua Veche
5 afisari

.In primul semestru al anului viitor, Iranul va incepe constructia unei noi instalatii pentru imbogatirea uraniului, a indicat seful Organizatiei iraniene pentru energie atomica (OIEA), Ali Akbar Salehi, intr-un comunicat publicat luni pe internet.
Am finalizat operatiunea de localizare a zece noi obiective” nucleare, din care primul urmeaza sa fie construit „inainte de sfarsitul anului iranian (20 martie 2011) sau la inceputul anului viitor„, a explicat oficialul iranian, potrivit Agerpres.

Este vorba despre cea de-a treia instalatie de imbogatire a uraniului, dupa centrala de la Natanz, unde au fost deja instalate 8.500 de sisteme de centrifugare, si a cea de la Fordoo, aflata in constructie.

Acest anunt intervine dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, la 9 iunie, un nou set de sanctiuni impotriva politicii nucleare a Iranului, cerandu-i in mod expres Teheranului sa-si inceteze activitatea de imbogatire a uraniului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult