Acasa InternationalExterne Iranul va deveni in curand o putere nucleara

Iranul va deveni in curand o putere nucleara

scris de Ziua Veche
2 afisari

Un eventual atac armat impotriva Iranului ar fi ineficient si nu ar putea determina autoritatile de la Teheran sa renunte la programul de inarmare nucleara.

Saptamana trecuta, liderii din intreaga lume s-au reunit la Washington in cadrul summitului dedicat securitatii nucleare, care a reprezentat practic o incercare a presedintelui american Barack Obama de a convinge Rusia, China si alte natiuni sa formeze un front comun impotriva Iranului. Potrivit unui articol semnat de Gregg Easterbrook, editorialist Reuters, in ciuda declaratiilor facute in cadrul reuniunii, care au semanat foarte mult cu discursurile fostilor presedinti americani referitoare la Coreea de Nord si care nu au avut nici un rezultat, Iranul va deveni in curand o putere nucleara. Pana acum, amenintarile venite din partea Statelor Unite si Vestului nu au facut altceva decat sa convinga Iranul sa-si urgenteze programul nuclear. Easterbrook sustine ca exista mai multe motive pentru care un atac armat impotriva Iranului nu ar rezolva problema. In primul rand, invadarea Iranului ar presupune mobilizarea unor trupe care sa poata acoperi un teritoriu mai mare decat suprafata Irakului si Afganistanului. De asemenea, Israelul este situat la o distanta prea mare fata Iran pentru a putea sustine un astfel de atac, iar fortele aeriene ale Statelor Unite ar trebui sa bombardeze timp de mai multe saptamani teritoriul acestui stat pentru ca atacul sa fie unul eficient, avand in vedere numarul mare de instalatii nucleare de care dispune Teheranul, precum si faptul ca multe dintre ele sunt ingropate adanc. Nu in ultimul rand, un bombardament ar ucide foarte multi civili, dar si specialisti rusi care lucreaza la instalatiile atomice iraniene, fapt care ar starni un scandal international. In opinia autorului, nici impunerea de noi sanctiuni impotriva Teheranului nu reprezinta o solutie. De exemplu, anul trecut, liderul de la Casa Alba a fixat un termen limita pana la care autoritatile iraniene ar fi trebuit sa abandoneze programul de inarmare nucleara, urmat de inca doua termene limita, ulterior toate acestea fiind uitate si ignorate. In luna martie, secretarul de stat Hillary Clinton a declarat ca vor exista “consecinte reale” in cazul in care Iranul nu abandoneaza imediat programul nuclear, dar nu s-a intamplat nimic. In acelasi timp, asa cum s-a vazut in cazul Coreei de Nord si al Cubei, sanctiunile afecteaza in primul rand populatia civila.

0 comentariu

Rasputin 01-04-2010 - 09:21

Trăiasca regimul criminal băsescu!

Nellu 01-04-2010 - 13:38

Din contra va descongestiona si micsora abuzurile in abordarea mai mult nemeritata a medicilor de familie care au ajuns tiparnite de certificate de concediu medical.Va mai reduce consumul scandalos de medicamente care si el a fost folosit abuziv in fel de fel de afaceri cu mafia importatorilor,farmaciilor….Sute de medicamente compensate de Romania se vand in bazarul din Turcia sau in talciocurile din Moldova si Ukraina.
Iar restul coplatilor pentru servicii medicale poate ca va mai reduce din randurile milioanelor de pensionati medical cu acte false si alte invarteli caci la o populatie semisanatoasa de 4,5 mil sa ai cam 7 milioane de pensionari dintre care 2,5 de boala denota altceva.

Deci Basescu este un vizionar si nu criminal care vrea sa transforme acest azil de bolnavi Romania intr-o tara unde cetatenii sa aibe parte si de recuperarea in mod productiv a „invaliditati” milioanelor de ologi spertari.Iar puturosii sa ceara mai putin concedii medicale nemeritate.Sute de pensionari medical in Romania lucreaza in agricultura din Spania si italia si nu asalteaza policlinicile locale ca in Romania.

Rasputin 01-04-2010 - 16:21

Un Re. demn de un pupincurist băsist.

Sper ca şi parinţii tăi, pensionari, să aibă aceiaşi soartă.

Şi să te blesteme şi pe tine.

Nellu 01-04-2010 - 16:50

Re:demn de un pupincurist băsist
––––––––––––
Ai cam dat-o cu nuca in perete si sper sa ai si echipament de protectie.Din punct de vedere logic nu Basescu este incriminat ,ai uitat sa enumeri pe toti de dupa 1989.Deci fara sa iau in considerare Epoca de aur in care toti ati fost pupincuristi caci altfel mergeati in concediu de boala la Sfantul Canal sau Casa Poporului unde concediul medical era de natura metalica via Dr Carpati 7.65 mm.
De 20 de ani faci acelasi lucru numai ca te cumpara cu vorbe sau cu o slanina sau gaina inainte de alegeri si cu asta ai si cazut in a doua natura.(care vine din obisnuinta).
Basescu probabil este ultimul matelot pe corabia care se scufunda incercand sa astupa gaurile bugetare caci s-a cam terminat ce se poate fura si vinde deci bani nu sunt pt a indestula toata gloata de paraziti care tot vor de unde nu este.
In loc de concedii medicale poate treceti si la treaba sa produceti alimente ecologice si in tara nu numai la straini.Sau nu poti intelege ca 75% din produsele alimentare sau medicale sunt din import -deci se platesc cu bani pe care azi Basescu nu -i detine din PIB-ul local ci din imprumuturi de peste 100 miliarde.
Vrei asigurare medicala ca in occident atunci plateste la casele de asigurare ca in occident 1/3 din salariul brut si o sa ai.Aceasta dupa ce vei deveni la fel de productiv ca sa poti fi si salarizat ca cei de la care ceri bani cu imprumut.Asa ca uita-te in oglinda azi in Joia Mare si blestema-te singur de destept ce esti ca de 20 de ani iti votezi acelasi conducatori si ai aceiasi mentalitate de iobag care in afara sa ceri nu faci nimic.Ce ai facut tu pentru tara ,stat ca sa tot ai pretentii ca ti se cuvine ?I-ai lucrat ogoarele ca sa poti ajunge la ce a fost romania in anii 1938-Granarul Europei -nu ce a devenit azi cersatorul Europei.

Rasputin 02-04-2010 - 04:30

bla bla bla…
cand propagandistii basisti nu mai au argumente o iau razna pe campii.

Nellu 02-04-2010 - 06:00

cand propagandistii basisti nu mai au argumente o iau razna pe campii.
–––––––––––––
Cam greu sa o iei razna pe campii caci multe sunt propietate privata cumparate de altii de „afara”.Iar sa te plimbi pe cele libere este un pericol ca sunt in paragina si poate pline de obuze ramase de prin anii 1944.
Deci argumente poti prezenta la cineva care si intelege,asimileaza ,modifica aplica .
Lozincile si propaganda sunt pentru cei care isi voteaza conducatorii in functie de bucata de slanina sau pui inghetat in zilele de alegeri.Caci obisnuinta a devenit de mult o a doua natura.
Daca nu iti place Basescu de ce nu ai ales pe Geoana ?Ai primit in loc de pui un purcel de lapte intreg ?
Ce ai votat ai primit cu tot tacamul inclus la bine si la rau.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS