Acasa InternationalExterne Iranul vrea să pedepsească Israelul, SUA şi Marea Britanie

Iranul vrea să pedepsească Israelul, SUA şi Marea Britanie

scris de M.A.
4 afisari

Iranul vrea ‘să-i pedepsească’ pe cei care sunt răspunzători de asasinarea unui savant din domeniul nuclear ucis miercuri într-un atentat cu maşină capcană, a afirmat sâmbătă un înalt oficial militar, referindu-se la SUA, Israel şi Regatul Unit.

Atacarea Iranului (marketoracle.co.uk)

foto: marketoracle.co.uk

‘Considerăm că faptul de a comite un act terorist în scopul uciderii unui om de ştiinţă reprezintă o ameninţare pentru naţiune (…). Vom căuta să-i pedepsim pe cei care sunt în spatele asasinării lui Mostafa Ahmadi Roshan‘, a afirmat un responsabil din armata iraniană, Massoud Jazayeri, potrivit mai multor mass media locale.

‘Duşmanii naţiunii iraniene, precum Statele Unite, Marea Britanie şi regimul sionist (Israel, n.red.), trebuie să răspundă pentru actele lor’, a adăugat acesta.

Savantul Mostafa Ahmadi Roshan /32 ani/, implicat în controversatul program nuclear iranian, a fost ucis miercuri de explozia unei bombe magnetice, montată de un motociclist pe automobilul său, la Teheran.

Un atentat cu bombă de acelaşi fel comis în ianuarie 2010 s-a soldat cu moartea lui Masoud Ali Mohammadi, profesor la Universitatea din Teheran. Ayatollahul Ali Khamenei, ghidul suprem al Republicii islamice, a acuzat ‘CIA şi Mossad‘, serviciile americane şi israeliene de informaţii, că sunt în spatele atentatului şi a promis că ‘cei care au comis această crimă vor fi pedepsiţi’. Washingtonul a respins price implicare în atentat şi preşedintele israelian Shimon Peres a afirmat că nu are la cunoştinţă o eventuală implicare a ţării sale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult