Acasa InternationalExterne Irlanda de Nord: Negocierile de pace au fost reluate

Irlanda de Nord: Negocierile de pace au fost reluate

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

La Belfast au fost demarate noi discuții pentru obținerea de progrese în procesul de pace din Irlanda de Nord.

La Belfast au fost demarate noi discuții pentru obținerea de progrese în procesul de pace din Irlanda de Nord. (foto:papermasters.com)

La Belfast au fost demarate noi discuții pentru obținerea de progrese în procesul de pace din Irlanda de Nord. (foto:papermasters.com)

La întrevederile care au loc la sediul Adunării Irlandei de Nord participă responsabili politici locali și reprezentanți guvernelor britanic și irlandez. „Este esențial să facem tot ce ne stă în putință pentru a elimina blocajele”, a declarat la Londra premierul britanic, David Cameron, adresând un apel tuturor părților să acționeze „în mod constructiv și cu dorința de succes”.

Ȋn procesul de pace din Irlanda de Nord au fost implicate și Statele Unite care au salutat cu satisfacție reluarea discuțiilor. „Îndemnăm toate părțile să participe deplin la acest proces pentru a contribui la asigurarea unui viitor prosper și pașnic poporului din Irlanda de Nord„, a pledat Departamentul de Stat într-un comunicat, potrivit Agerpres.  Acordurile din 1998 au pus capăt la trei decenii de violențe interconfesionale care s-au soldat cu 3.500 de morți în Ulster, conducând la împărțirea puterii între protestanți și catolici. Noile negocieri au ca scop să consolideze această pace și, în special, să rezolve chestiunile simbolice, cum ar fi marșurile protestante prin cartierele catolice și folosirea drapelelor, care degenerează frecvent în izbucniri ale violenței

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult