Acasa InternationalExterne Israel. Sisteme de interceptare antirachetă la Tel Aviv VIDEO

Israel. Sisteme de interceptare antirachetă la Tel Aviv VIDEO

scris de L.M.
1 afisari

Israelul a desfăşurat vineri sisteme de interceptare antirachetă la Tel Aviv, a anunţat radioul militar israelian, informează AFP.

Israel. Sisteme de interceptare antirachetă la Tel Aviv

Israel. Sisteme de interceptare antirachetă la Tel Aviv (foto: chinadaily.com.cn)

O baterie antirachete a fost desfăşurată dimineaţă în oraşul Tel Aviv, a precizat radioul. La rândul său, site-ul Ynet a informat că sistemul de interceptare antirachetă a fost poziţionat spre nord, în direcţia Siriei vecine, transmite Moldpres. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi seara că Israelul a desfăşurat sisteme de interceptare antirachetă în perspectiva unei posibile intervenţii militare străine în Siria.

„Noi nu suntem implicaţi în războiul din Siria. Dar, repet, în cazul în care cineva încearcă să afecteze siguranţa cetăţenilor israelieni, (armata israeliană) va riposta în forţă”, a afirmat el, într-un mesaj difuzat joi seara de canalele de televiziune israeliene. Şeful Statului Major israelian, generalul Benny Gantz, a afirmat la rândul său că armata israeliană este „gata pentru orice scenariu”.

De câteva zile, Israelul se pregăteşte de eventuale repercusiuni la frontiera sa din nord în cazul unei intervenţii străine în Siria şi cabinetul de securitate israelian a aprobat miercuri mobilizarea „în caz de nevoie” a o mie de rezervişti în nord.

6 comentarii

tomi 31-08-2013 - 00:31

De doua zile au foft amplasate pe teritoriul tarii 6 baterii de rachete „chipat barzel” antirachete care acopera toata suprafata tari contra rachetelor ce ar patrunde pe spatiul aerian al Israelului. De asemenea s-au instalat doua baterii de rachete Patriot de ultima generatie. S-au mai istalat si alte lucruri dar acestea nu mai sint de nasul vostru. Sper ca Assad, pe care-l consider om inteligent nu va face greseala sa lanseze vreo racheta peste noi, ar fi suficient ca sa dispara Siria de pe harta. In final spre a fi clar vecinilor tarii, Israelul a luat masurile maxime de aparare si nu de agresiune, insa apararea poate fi foarte dureroasa in anumite situatii.

ciufulici 31-08-2013 - 00:59

de partea cui este Iranul in razboiul civil din Siria?

tomi 31-08-2013 - 01:42

Iranul aste de partea guvernului legitim al lui Assad al Siriei, insa a declarat ca nu intervine in conflict.

urbos 31-08-2013 - 01:20

O sa ardeti ji dane si omenirea va canta Aleluiaaa.

tomi 31-08-2013 - 01:46

Ca dovada a faptului ca te apreciez asa de mult urboase, astazi in mod exceptional iti pemit sa-mi tragi o linsoare in kur. Sti chiar am uitat sa cumpar hirtie higienica si am o mincarime de groaza. Hai Bubosule, poti sa-ti pregatesti limba, dar vezi nu exagera ca ma exciti si poate ti-o si vir in bot bestie.

urbos 31-08-2013 - 02:47

Lasa ji dane, nu-ti face iluzii d-astea, ai in schimb scarnavii care sa te linga in cur, si aici pe forum.
In orice caz, o alta mostra de caracter ji danesc, pentru care principiile democratice, valorile umane si ale civilizatiei nu au nici o valoare, doar sa stea curu lor de paraziti confortabil.
La furnal!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult