Acasa InternationalExterne Israel: Sistemul Iron Dome a interceptat o rachetǎ lansatǎ din Egipt

Israel: Sistemul Iron Dome a interceptat o rachetǎ lansatǎ din Egipt

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

O rachetă lansată din Sinai, în Egipt, spre oraşul Eilat, sudul Israelului, a fost distrusă în zbor de un sistem de interceptare, în cursul nopţii de luni spre marţi.

Israel: Sistemul Iron Dome a interceptat o rachetǎ lansatǎ din Egipt

Un purtător de cuvânt al armatei a confirmat tirul de rachetă şi interceptarea acesteia de către o baterie ‘Iron Dome‘, în apropiere de Eilat. În noaptea de luni spre marţi, un grup jihadist a anunţat că a tras o rachetă Grad asupra Israelului din Sinaiul egiptean, în represalii la un recent raid aerian pe care l-a atribuit statului evreu.

Aeroportul din Eilat, situat la Marea Roşie, a fost închis joia trecută timp de două ore la ordinul autorităţilor militare israeliene „din motive de securitate”. Armata israeliană a amplasat în iulie o baterie antirachetă Iron Dome în Eilat, oraş port situat în apropiere de graniţa cu Sinaiul egiptean

2 comentarii

ciufulici 13-08-2013 - 13:25

@ tomi

si de unde cumpara jihadistii rachete grad, in bazar se gasesc numai rachete de jucarie de plastic?

eu nu cred ca era grad, mai sigur e ca era o racheta ruseasca antigrindina trasa de locuitorii desertului ca precautie, pai asta le mai lipsea acum, sa le mucegaiasca covorasele de la umezeala exagerata?

tomi 13-08-2013 - 21:28

Ciufulici ai dreptate acum doua zile buletinul meteo a prezis furtuna cu grindina si inundatii in desertul Sinai. Jihadistii cum ei sint bine pregatiti de frica ca nu cumva lanurile de griu si porumb sa fie vatamate au lansat trei rachete grad, care de graba lansarii au ajuns in portul si orasul turistic de pe malul Marii Rosii Eilat. Baietii nostri din tzahal erau pregatiti cu artificii de ziua caprelor negre din Carpati si vrind sa sarbatoreasca evenimentul au lovit din greseala in amaritele rachete ale horticultorilor beduini teroristi din Sinai.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult