Acasa InternationalExterne Israelienii si palestinienii reiau negocierile de pace

Israelienii si palestinienii reiau negocierile de pace

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Premierul israelian Benjamin Netanyahu si liderul palestinian Mahmoud Abbas se intalnesc joi la Washington, sub egida presedintelui Barack Obama, pentru primele negocieri de pace directe dupa 20 de luni, informeaza Reuters.

La finalul dineului oferit miercuri seara la Casa Alba de Barack Obama, presedintele american le-a cerut celor doi lideri “sa nu rateze aceasta sansa de a stabili pacea permanenta”. “Este foarte probabil ca o astfel de oportunitate sa nu mai apara curand”, a adaugat Obama, reiterand sprijinul Statelor Unite pentru aceasta noua runda de negocieri.

Discutiile sunt programate sa inceapa in jurul orei locale 10.00 – 14.00 GMT – la Departamentul de Stat, unde se vor reuni premierul israelian, presedintele palestinian si secretarul de stat american, Hillay Clinton.

La finalul acestora, George Mitchell, emisarul american pentru Orientul Mijlociu, care in ultimele luni a stabilit cu ambele parti conditiile reluarii negocierilor, va sustine o conferinta de presa in cadrul careia va prezenta eventualele progrese inregistrate.

Negocierile de pace israeliano – palestiniene au fost intrerupte la sfarsitul anului 2008, in urma ofensivei israeliene asupra Fasiei Gaza. Reluarea lor nu creeaza insa iluzii, din cauza divergentelor importante pe o serie de teme-cheie, cu ar fi frontierele viitorului stat palestinian, Ierusalimul si statutul refugiatilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS