Acasa InternationalExterne Israelul a bombardat casa liderului Hamas Ismail Haniyeh

Israelul a bombardat casa liderului Hamas Ismail Haniyeh

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Aviația israeliană a bombardat locuința lui Ismail Haniyeh, liderul filialei mișcării Hamas din Gaza, care se află în tabăra de refugiați Al-Shati (nord-vestul Fâșiei Gaza).

Israelul a bombardat casa liderului Hamas Ismail Haniyeh (foto:yalibnan.com)

„Dușmanul israelian a bombardat locuința noastră în cursul a două lovituri”, a declarat într-un comunicat de presǎ Abdel Salam Haniyeh, fiul celui mai important lider al Hamas din enclava palestiniană. Bombardamentele și tirurile de artilerie s-au succedat marți dimineață pe întreg teritoriul Fâșiei Gaza, provocând moartea a 17 persoane, printre care cel puțin 4 copii, cu începere de la miezul nopții.

Luni, 28 iulie, opt copii și doi adulți și-au pierdut viața în tabăra de refugiați Al-Shati, unde se află locuința lui Haniyeh, cele două părți acuzându-se reciproc în legătură cu noua dramă sângeroasă. Potrivit martorilor, avioane israeliene de vânătoare de tip F-16 au lansat cinci rachete asupra unui grup de copii. La rândul său, armata israeliană afirmă că a fost vorba despre tiruri de proiectile ratate de tabăra adversă.

Imediat după anunțul bombardamentului israelian asupra locuinței lui Ismail Haniyeh, marți dimineață, trei rachete au fost lansate în direcția Israelului, dintre care una interceptată deasupra orașului Ashdod (sud), iar celelalte două s-au prăbușit în apropiere de Rishon LeZion, la 10 kilometri sud de Tel Aviv, potrivit armatei. Tirurile, care nu s-au soldat cu răniți, au fost revendicate într-un comunicat de aripa militară a mișcării islamiste Hamas, potrivit Agerpres.

18 comentarii

BULA 29-07-2014 - 09:26

Daca n-a murit nimeni din familia liderului Hamas, inseamna ca bombardamentul a fost la pacaleala, ca sa ascunda faptul ca liderul Hamas lucreaza cu MOSAD-ul si isi pune subalternii arabeti sa dea cu rachetute inofensive in evrei, pentru ca evreii sa casune dupa aia cu aviatia si armamentul greu si sa reseteze pe zece ani toate realizarile palestinienilor in domeniul economic. Uite ca ne-am prins si noi de ce nu se mai termina tiganeala din Israel. Ne-am fi dat seama de multa vreme, ca nu suntem toti prosti, dar nu ne-a interesat subiectul.

Mircea 29-07-2014 - 09:46

Realizarile economice ale palestinienilor ? Poti sa le enumerezi ?

Ionel 29-07-2014 - 09:52

Cea ai mare realizare a palestinienilor e viatta in sine pe care la noi in Romania domnii de dreapta au distrus-o total: natalitate zero, milioane de emigranti, sate inchise, orase pustii etc. In concluzie un regim basist e mai daunator decat toate bombardamentele israeliene.

Mircea 29-07-2014 - 09:59

Viata e o realizare ECONOMICA ? Pai atunci stiu eu la noi o etnie mai colorata care are realizari „economice” remarcabile.

andra 29-07-2014 - 12:30

Sa nu uitam ca Israelul a fost cel care I-a salvat viata liderului Hamas Kaled Meshal. Si nu este singurul.

MI-5 29-07-2014 - 13:10

Burse de stat pentru studentii care posteaza pe internet mesaje pro-israel:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a confirmat lansarea unui program guvernamental menit să redreseze imaginea Israelului pe plan internaţional, prin care se oferă sute de burse studenţilor din şapte universităţi care postează în reţelele sociale mesaje pro-Israel. Studenţii care acceptă să devină astfel “postaci”, fără să precizeze însă în postările lor că primesc finanţare de la guvern, vor beneficia de burse diferenţiate în funcţie de contribuţia lor.

Miza programului este, potrivit lui Netanyahu, să “consolideze diplomaţia publică israeliană şi să o adapteze la schimbări prin intermediul consumului de informaţie.” Astfel, studenţii doritori de la fiecare din cele şapte universităţi israeliene vor fi organizaţi de către un coordonator central, beneficiar al unei burse de studii complete, şi de către alţi trei coordonatori pe probleme de limbă, statistică şi cercetare, care vor primi burse mai mici. Studenţii din program, numiţi “activişti”, vor primi o “bursă de bază” pentru mesajele postate pe Facebook şi Twitter în care susţin, către comunitatea internaţională, intervenţiile Israelului.

“Ideea este ca rolul statului să nu iasă deloc în evidenţă,” a explicat Daniel Seaman, cel care a pus la punct acest proiect, “fiind prin urmare necesar să apeleze la o implicare substanţială a studenţilor, fără afilieri şi conexiuni politice.” Subiectele-cheie ce urmează să fie abordate în postările din reţelele sociale vizează chestiuni de securitate şi politică, precum şi combaterea apelurilor la boicotarea Israelului. Bursierii vor aborda, conform autorităţilor israeliene, aspecte precum valorile democraţiei, libertatea de credinţă şi pluralismul.

Iniţiativa nu este însă unanim îmbrăţişată în Israel. Alon Liel, fost director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Israel, a catalogat această măsură drept “dezgustătoare.” “Studenţii din universităţi ar trebui să fie educaţi să gândească liber. Când cumperi mintea unui student, el devine o marionetă a sistemului de burse oferite de guvernul israelian.”

Sursa: The Independent

UnUL 29-07-2014 - 13:15

Regret, sunt prea bătrân pentru o bursă; voi continua totuși să postez ceea ce gândesc.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-07-2014 - 13:24

Nu ai fi prea batran, dupa varsta creerasului, pari un copil prost !
Dar esti hodorogit si ticalos fara pereche !
Si te incadrezi si in sindromul Stocholm desi pasti
in Cluj-Napoca ….

UnUL 29-07-2014 - 13:46

Asta și se pare ție care halucinezi non-stop.

mircea 29-07-2014 - 13:58

Rumegatorul este un retardat care nu mai poate fi reeducatla fa Petre Gat care este plimbat din partid in p0artid ca moastele lu SAUL BRUKNAR care au fost facuti prefesori cu diploma data da partid

Antibasistul 29-07-2014 - 14:09

Corect, un NUL are minte de copil retardat, mare mincinos!

Cioxe 29-07-2014 - 23:25

Nu, nu, are dreptate de data asta Paranghelia !

Cioxe 29-07-2014 - 23:23

Deci ne vei teroriza in continuare cu laptzii aia mucegaitzi, nu ?

Ionel 29-07-2014 - 13:33

La fel se facea si in anii „50 dar cu acordarea de burse la Moscova la Frunze! Bineanteles ca toti activistii PCR de abia asteptau sa dea mana cu Stalin…..

Tache 29-07-2014 - 15:55

Marti, 29 iulie 2014
Scrisoare deschisa catre Constiinta Umanitatii
De Roger Tucker, editor si publicist, One Democratic State
Este doar corect si potrivit ca un raspuns adecvat sa fie dat editorialului scris de Moshe Feiglin, vice-presedinte al Knessetului si seful factiunii Manhigut Yehudit (“Conducerea Evreiasca”) din partidul Likud de guvernamant, intitulat Schita Mea pentru o Solutie in Gaza http://www.voltairenet.org/article184845.html, publicat in Arutz Sheva pe 15 iulie 2014.
1. Trebuie infiintata o Comisie Internationala , cu scopul de a trage la raspundere Israelul si suporterii sai pentru genocidul in desfasurare al poporului palestinian, inceput dupa primele atacuri teroriste asupra tintelor palestiniene si britanice, savarsite de Irgun si alte organizatii teroriste evreiesti, incepand cu anul 1937. Acest aproape un secol de crime poate fi numit pe drept cuvant Holocaust , deoarece brutalitatea sa, intensitatea, durata in timp si distrugerea vietii si a proprietatilor este la egalitate sau chiar depaseste in gravitate crimele de razboi judecate in procesele de la Nurnberg si Tokyo.
2. Prima obligatie a acestei comisii va fi sa-i identifice pe cei mai vinovati criminali zionisti , care sunt inca in viata, intr-un numar care sa nu depaseasca o mie de persoane . Sunt vinovati milioane, dar tragerea la raspundere a celor mai vinovati pentru suferintele palestinienilor, libanezilor, irakienilor, libienilor, iranienilor, egiptenilor, sirienilor si a altora, precum si pentru suferintele altor milioane de victime directe si indirecte ale proiectului zionist, va servi mai bine cauza dreptatii.
3. Persoanele astfel identificate si care poarta responsabilitatea principala pentru abominabilele crime de razboi, precum si pentru crimele impotriva umanitatii comise de-a lungul acestor ani, trebuie alese din cadrul tuturor segmentele societatii, indiferent de tara lor de rezidenta, dar in mod special din cadrul politicienilor, militarilor, mass-mediei, finantistilor, intelectualilor publici, academicienilor, conducatorilor religiosi si ai conducatorilor organizatiilor zioniste . Cei gasiti vinovati vor fi condamnati la inchisoare pe viata in regim de izolare totala, fara posibilitatea de a fi amnistiati.
4. In plus fata de cei pusi cu prioritate sub acuzare, toate celelate persoane care au asigurat in mod activ ajutor material, organizational sau sprijin public pentru acest genocid, trebuie arestati si incarcerati in lagare de concentrare special pregatite in acest scop. Datorita numarului foarte mare al acestor persoane, lagarele de concentrare FEMA din Statele Unite sunt potrivite in acest scop. O locatie alternativa ar putea fi reprezentata de oblastul siberian pregatit din timp de Uniunea Sovietica pentru poporul evreu. Va fi instituita o procedura de apel, pentru a se asigura ca doar cei vinovati vor ramane internati in aceste lagare de concentrare . Cei gasiti vinovati vor fi trimisi la munca silnica grea si re-educare, cu scopul de a-i face capabili si potriviti pentru re-insertia lor in cadrul societatii umane, daca acest lucru este posibil.
5. Data fiind impotenta Natiunilor Unite, cauzata de puterea dreptului de veto si influentei tarilor care, din punct de vedere istoric, au ajutat si sprijinit crimele mai sus mentionate, o asemenea comisie nu poate fi infiintata sub auspiciile acestei organizatii. Organizatia Natiunile Unite trebuie fie reformata, pentru a o transforma intr-un organism international cu adevarat reprezentativ, fie inlocuita de catre o noua organizatie, care sa reprezinte cele mai inalte normative si valori ale umanitatii, in loc sa reprezinte un instrument de control al invingatorilor din ultimul razboi mondial. Curtea Penala Internationala ar putea fi un cadru ideal, daca problemele juridice pot fi rezolvate (SUA si Israelul nu sunt semnatari) si daca poate fi gasita vointa politica.
6. Cel mai mare obstacol in calea realizarii acestui proces il reprezinta, in prezent, hegemonia tribala evreiasca asupra democratiilor occidentale si asupra aliatilor lor din lumea araba. Dar nu este nimic absolut in ceea ce priveste aceasta putere. Multi evrei, ca sa nu-i pomenim pe multi altii, incep sa inteleaga soarta care in mod inevitabil ii asteapta, daca nu se alatura acestei lupte impotriva zionismului si a slugilor sai. Indiciile istorice sunt cat se poate de clare.
6. in final, este de la sine inteles ca pamantul Palestinei trebuie returnat proprietarilor sai de drept.

Roger Tucker

Cioxe 29-07-2014 - 23:44

Israelu asta se lauda parca c-or sa-i atace pa iranieni … ca E rai si maninca oameni vii si atomi !
Astia da la Tel aviv E la fel de rai dar le au cu copii ….
Tot felu’ de anormali in Asia aia mica .

Tache 30-07-2014 - 07:32

Anormalii sunt acum in Asia mica, dar in trecut au fost in alte parti ale lumii. Dusmanii evreilor sunt intotdeauna nebuni. In trecut au fost rusii, dupa aceea au fost germanii si nebunul Adolf Hitler, legionarii nebuni din Romania, etc. Lista este foarte lunga, de la Biserica Catolica plina cu pedofili, la amerindieni si cambogieni. Dar in trecut, in Asia Mica a fost liniste si pace timp de 500 de ani si nu s-a intamplat nimic. Lumea si-a vazut de treaba ei si si-a trait viata.

http://www.darkmoon.me/2014/gaza-bloodbath/

Tache 30-07-2014 - 07:52

Evreii respecta o lege veche de 3000 de ani. Dusmanii evreilor sunt Amalek si orice persoana Amalek are o condamnare la moarte din momentul in care s-a nascut, chiar daca aceasta persoana nu a comis niciun pacat. Culpabilitatea persoanei este inascuta. Razboiul anti-Amalek este un razboi de anihilare, in care evreii nu se abtin sa nu omoare femei si copii, genocidul dusmanilor evreilor este meritat de catre acestia. „Atata timp cat samanta de Amalek exista in aceasta lume, nici numele Domnului, nici tronul Sau nu sunt complete „, spune teologia talmudica. Alalek trebuie pedepsit pana ce memoria despre el dispare… Evreii citesc din Cartea Razbunarii Eterne. In trecut Amalek au fost rusii Tzarului, germanii lui Adolf Hitler, romanii lui Corneliu Zelea-Codreanu (experimentul Pitesti), acum sunt musulmanii arabi si iranieni. Pentru evrei, lupta impotriva Amalek este o porunca divina. Evreii sunt obligati sa asasineze si sa comita genocid, caci asa porunceste Dumnezeu.

Michael A. Hoffman II: Jewish philosophy toward Amalek (Palestinians) !

http://www.youtube.com/watch?v=MY08-JuClb4

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult