Acasa InternationalExterne Israelul, acuzat de Turcia că a organizat înlăturarea preşedintelui Egiptului

Israelul, acuzat de Turcia că a organizat înlăturarea preşedintelui Egiptului

scris de A.B.
3 afisari

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, afirmă că Israelul se află în spatele planului care a condus la înlăturarea de la putere a preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi.

Turcia. Erdogan afirmă că Israelul se află în spatele planului care a condus la înlăturarea de la putere a preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi. (foto: ibtimes.co.uk )

„Ştiţi ce se spune în Egipt, că democraţia nu se bazează pe urne. Cine se află în spatele acestei situaţii? Israelul”, a declarat Erdogan la Ankara, în cursul unei reuniuni a formaţiunii conservatoare din care face parte, Partidul pentru Dreptate şi Dezvoltare (AKP).

„Ministrul israelian al Justiţiei şi un intelectual evreu au afirmat înaintea alegerilor care au avut loc în Egipt în 2012: «Chiar dacă Fraţii Musulmani vor câştiga alegerile, nu vor fi învingători, pentru că democraţia nu se bazează pe urne»”, a adăugat Erdogan.

Egiptul traversează o perioadă de criză profundă care s-a accentuat pe 3 iulie, când armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi. Organizaţia islamistă Fraţii Musulmani denunţă o „lovitură de stat militară”, organizând proteste zilnic, bilanţul de până acum al violenţelor fiind de mii de morţi.

SUA condamnă vehement acuzaţiile lui Recep Erdogan privind implicarea Israelului în criza egipteană

Casa Albă a condamnat vehement declaraţiile premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat Israelul că a organizat demiterea preşedintelui Egiptului, Mohamed Morsi, înlăturat de la putere de armată, pe 3 iulie.

„Aceste declaraţii sunt foarte agresive, lipsite de fundament şi false”, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, referindu-se la premierul Turciei, un aliat al Statelor Unite.

Earnest a anunţat că preşedintele Barack Obama va discuta, marţi după-amiază, cu echipa sa de securitate naţională, despre ajutorul pe care Statele Unite îl oferă Egiptului. „Nu a fost luată nicio decizie privind ajutorul de care beneficiază Egiptul”, a precizat Earnest.

De altfel, Casa Albă a condamnat şi arestarea lui Mohamed Badie, liderul suprem al mişcării islamiste Fraţii Musulmani. „Este vorba de o nouă acţiune a Guvernului interimar egiptean care nu respectă angajamentul în sensul unui proces de reconciliere şi care intră în contradicţie cu sistemul judiciar independent”, a precizat Josh Earnest.

32 comentarii

urbos 21-08-2013 - 08:03

Dar cacat imputit de Gordon nu mai e trimis pe nicaieri, nu mai zice si el ceva?

CONGO 21-08-2013 - 13:28

Erdogan l-a omorat pe Cioaba, este dovedit, faptele lui il dau de gol!

BULA 21-08-2013 - 08:14

Asa este, cum zice Recep Tayyip Erdogan ! Ma pun martor, daca e nevoie.

UnUL 21-08-2013 - 08:42

Și cum o vei dovedi, domnule Bulă?

Antibasistul 24-08-2013 - 14:34

Corect Bula, nu-l lua in seama pe boul basist!

UnUL 24-08-2013 - 14:44

Um muuuuu! lung țâșni din botul lui Bășinel, apoi acesta își continuă linilștit rumegatul.

jan dinu 21-08-2013 - 09:02

Intortochiate sunt caile democratiei in lumea de astazi :
Militarii pucisti care au conspirat shi deposedat de putere
pe presedintele Morsi ales prin votul pop–ular impinge Egiptul
spre un razboi civil mascat care va decima economia bazata pe turism .
Acte de razbunare impotriva estabilismentului militar se va accelera
shi de acum incolo – algaidistii – vor gasi aderenti pentru cauza terorismului !
E prea batator la ochi ca dupa masacrele contra pop–ulatiei civile
comandate de generalii fideli crescuti la sinul lui Mubarac au shi decis
eliberarea acestuia ..iata motivul real al acestei mascarade de
„salvatori ai Egiptului „… Marea greseala a lui Morsi a fost atunci cind
a declarat deschis ca doreste o aliantza strategica cu IRANUL ,
lucru care punea in pericol echilibru subred existent .
Noi ,americanii suntem pushi intr-o situatie delicata …fara a favoriza
deocamdata invingatorul contra invinsului ,pastrind un echilibru
asteptind derularea evenimentelor fara un amestec direct shi ferm .
Arabia Saudita a jucat cartea darimarii lui Morsi …care este speriata
ca intr-o zi vine shi la ei cu darimarea feudalismului intretinut de
o religie primitiva care i-a tinut in inapoiere fara a da perspective viitorului
de incadrare in civilizatie …!
JD-USA

tomi 21-08-2013 - 15:15

Asistam la momente istorice de mare importanta istorica.
Ce nu s-a mai vazut din 1933 vedem astazi, se naste noul hitler, un pic mai la est de vest dar si asa este bine. Erdogan, imbecilul Turciei, un dement da care si hitler era mindru, se vede noul sultan al marelui imperiu otoman, de la polul nord la polul sud, si de la Pogoanele la vest in linie dreapta, pina pina pina la Pogoanele est.
Stati cuminti, rideti de el, este un nebun, fix asa se zicea si de hitler, da si el din gura, lasati-l sa se joace, tot nu face rau nimanui. Sa nu ziceti ca nu am crezut, nu am gindit, etc,etc cind si crestinii si evreii vom arde in cuptoarele cladite de islam spre a curata lumea de pagini, dearece doar cei cu coranul in mina sint demni de a trai, in numele lui allah.

pathfinder 21-08-2013 - 15:31

tomi,
Erdogan e doar un alt nebun care-si face reclama.
Atat si nimic mai mult.
Latra la luna…

Rusii deabia asteapta sa Turcia sa calce in strachini si sa piarda sprijinul USA.
Ce-ar mai face ei o noua Novaia Mascva in Istambul….
Si ce bine le-ar prinde oleaca de Bosfor…
Hai sa fim seriosi…

pathfinder 21-08-2013 - 15:33

ca Turcia sa calce…

tomi 21-08-2013 - 16:14

pathfinder ,
Hai nu fi copil, 400 de ani au stapinit jumatate din Europa. Astazi cred ca in Germania traiesc mai multi turci decit nemti. Au reusit sa dezmembreze marea Jugoslavie. Toata pacostea peste sirbi a venit se la grupurile musulmane ramase de pe vremea imperiului otoman. Bosniacii, kosovarii, albanezii, sint toti turci ramasi pe locurile care la dadeau mai mult decit mizeria lor din Turcia. Greseala lui Tito a fost ca a crezut in patriotismul lor in loc sa le dea un sut in kut directia Ancara, ca doar nici Istambulul nu-i al turcilor.

urbos 21-08-2013 - 19:01

Ma fazane, mult mai multa nevoie de turci au americanasii decat invers.

urbos 21-08-2013 - 18:59

Nu pune ji dane crestinii alaturi de ji dani. Ji danii sint dusmanii crestinilor, mai rai decat islamistii.

un crestin 21-08-2013 - 21:44

Asta cu „jidanii dusmanii crestinilor” ai scos-o din burta, nu-i asa ?

Realitatea este ca aici pe forum: Tomi evreul si eu, crestinul traim in pace si apreciere, Cum altfel, din moment ce sintagma iudeo-crestin este consacrata.

ps. am folosit” sintagma” si” consacrata” – desi e ca si pleonasm, numai ca sa intaresc, sa accentuez cele spuse.

urbos 22-08-2013 - 09:37

Din care burta gunoiule? Asta e adevarul, nu doar vizibil cu ochiul liber, prin faptele acestor lepre, dar si usor de dedus din antagonismul absolut sl celor doua religii, una care-l recunoaste pe Hristos si alta care-l condamna la moarte.
Lasand la o parte ca exemplul unuia care s-ar intelege cu un evreu, e irelevant( are insa o relevanta in alt sens cand evreul respectiv dovedeste cat e de scelerat, criminal si ticalos, chiar si pe un forum), tu nu esti crestin. Tu esti o javra penticostala care mai ai legatura cu crestinismul doar prin faptul ca-ti bati joc de el pomenindu-i numele. Se poate observa usor ca toate adunaturile care s-au indepartat de Crestinismul traditional, s-au intors la barbaria vechiului testament. D-aia si pupati in cur leprele evreiesti.

UnUL 22-08-2013 - 10:04

Scuze: „Jérusalem:

haril 23-08-2013 - 08:38

urbos,cel putin pana in prezent,nu s-a putut intalni pe forumuri un evreu,care sa injure si sa blesteme la fel ca tine si ca alti descreierati precum lasi impresia tu ca esti.Ce explicatie poti gasi pentru aceasta apucatura a ta? Chiar ma intreb,cati evrei ,in carne si oase,ai cunoscut,dealungul intregii tale vieti? Nici unul si atunci cum iti permiti tu sa insulti si sa calomniezi un popor intreg,format in cea mai mare parte din oameni civilizati si inteligenti,carora omenirea le este datoare,cel putin cu respect sau chiar cu multumiri pentru nenumaratele premii Nobel,dobandite pentru descoperiri si inventii,care au asigurat progresul omenirii? Stiu,voi doriti o omenire a „1000 de ani sub dictatura islamica” ,care ar aduce prostilor analfabeti o existenta de huzur pe seama sclavagismului islamic.

urbos 23-08-2013 - 08:47

Imputiciune, vezi, nici n-ai deschis gura bine si tot ai mancat un cacat. Ce treaba au islamistii in discutia asta? Deci ji dane, metodele astea de a scoate castanele voastre din foc cu mana crestinilor, nu mai tine. Si ma intrebi gunoiule ce ati facut? Ati distrus democratia in lume javrelor, asta ati facut, o lume intreaga ascultata, spionata, cu drepturile individuale calcate in picioare din cauza unor gunoaie ca voi. Cum ce faceti? Iar jeguri care vin aici sa guite „Romania a ucis” trebuie spanzurate cu corzi de pian. Cum ce faceti? Sinteti o gloata criminala organizata, nu un popor.

Antibasistul 23-08-2013 - 12:51

Haril, nu stiu cit la suta din evrei, sint organizati intr-un fel de Mafie care fura fara mila bogatiile tarilor lumii, evreii din Rusia au adus lumii criminalul comunism care a ucis 120 000 000 oameni in lumea comunismului!

urbos 22-08-2013 - 09:39

Iar sintagma aia e o mizerie, inventata tot de ji dani ca sa prostesca dobitoci. Iudeo-crestin, ca si cum ai spune criminalo-blajin.

UnUL 22-08-2013 - 09:49

Buboșel, ești tot mai isterico-antisemit, semn că boala ta psihică se agravează. Ar trebui să consulți un psihiatru bun, până mai ai o cÂt de mică speranță de remisiune.
P.S. ”Creștinul” are perfectă dreptate; și eu sunt creștin greco-catolic, cum spuneam, și mă înțeleg perfect cu dl Tomi. ba mai mult, am prieteni la fel de buni români, maghiari și evrei.

urbos 22-08-2013 - 10:02

Faptul ca tu ai fi un gunoi, care de altfel e normal sa se inteleaga cu alt gunoi, e, cum am spus, irelevant in discutia asta, eu am explicat simplu si clar ce era de explicat in legatura cu ji danismul dusman de moarte al crestinismului.
Iar tu esti crestin din parti, ca si viermele care simte nevoia sa-si spuna crestin tocmai pentru ca nu e. Usturoila, mori ma.

UnUL 22-08-2013 - 10:03

Filosoful și scriitorul elvețian Denis de Rougemeon (fiu de pastor, deci să nu mi-l faci și pe ăsta evreu!!) spune că civilizația europeană își trage seva din triunghiul Ierusalim-Atena-Roma. El afirmă mot-a-mot că Europa s-a născut „dans le complexe des tensions croisées dont les trois pôles peuvent être nommés symboliquement Athènes, Rome, Jérusale,:

urbos 22-08-2013 - 10:11

Pastor de care? E d-ala de care am zis eu, un vierme ji danit, care doar isi bate joc de Crestinism. Civilizatia europeana, cu Ierusalimul nu are nici o legatura. Crestinismul a prins tocmai, pe spiritul civilizatiei europene care este NUMAI de la Atena si Roma. D-aia in zona aia infecta nici nu intalnesti crestini.
Deci jegul ala de pastor, probabil vreo scarba protestanta, poti sa ti-l bagi in cur.

UnUL 22-08-2013 - 10:14

Caută și tu pe „Goagăl”, nătărăule, că doar n-o să-ți dau totul mură în gură!
P.S. Nu știu de ce protestanții ar fi mai „scârbe” decât penibilii noștri ortodocși pupători de moaște.

urbos 22-08-2013 - 10:18

Pai de ce sa caut eu toate gunoaiele? Zi tu, ca tu l-ai adus in discutie pe dobitocu asta.

urbos 22-08-2013 - 10:20

Care „nostri” ma javra ca tu n-ai treaba cu ortodoxia. N-ai treaba nici cu Crestinismul, d-aia ai inceput sa scuipi, animalule! Hahahaha!

UnUL 22-08-2013 - 10:24

”Noștri”, ADICĂ AI ROMÂNILOR.
Da, n-am treabă (din fericire!) cu ortodoxia, dar, probabil am mai multă treabă cu creștinismul decât tine, care ai treabă doar cu CRETINiSMUL (creștinismul însemnând iubire și toleranță!). AȘA CUM ȚI-AM MAI SPUS, SUNT GRECO-CATOLIC (Știi, religia aceea care ține de Roma și căreia ortodocșii i-au șterpelit cu nerușinare bisericile!)

UnUL 22-08-2013 - 13:45

Și a propos de ortodoxie, Buboșel, un citat din presă:
Cristian Ghinea – Cine a modernizat România (în Dilema Veche, 1-7 aug. 2013)
… Tocmai suntem pe cale să înscriem în Constituție rolul Bisericii ortodoxe în făurirea României moderne. Ar fi o prostie și o minciună. România modernă s-a făcut ignorând Biserica și chiar împotriva ei. Biserica apartținea de spațiul bizantino-rusesc. Preoții nu doreau modernizarea și occidentalizarea ci, dimpotrivă, conservarea acelei realități. România modernă a pus mâna pe armă împotriva Bisericii și i-a confiscat pământurile închinate mănăstirilor din afară. Dacă era după Biserica Ortodoxă, AZI ERAM GUBERNIE RUSEASCĂ. Așa cum Biserica Ortodoxă luptă pentru rusificare și împiedicarea occidentalizării, azi, în Republica Moldova.

tomi 21-08-2013 - 21:56

urbos
21-08-2013 at 18:59

Nu pune ji dane crestinii alaturi de ji dani. Ji danii sint dusmanii crestinilor, mai rai decat islamistii.
=============
Urbos ori esti beat ori huhu posteaza in locul tau. Asa o postare inteligenta si bine formulata nu am mai vazut demult. Vad ca te apropi de nivelul intelectual al valetului tau huhu nebunu.

fara cafeina 22-08-2013 - 09:16

pai nici nu ma mira ca coabitati pe forum ca niste porumbei indragostiti – primul dintre voi era probabil turnator la securitatea lui Gh. GH. Dej si al doilea dintre voi e un j*e*g* ce linge stabilimente publice in occident – pacat ca nu e deconspirat ca securist raspopit si trimis dreaq inapoi in Romania aia a lui .

andra 22-08-2013 - 09:17

Dupa cum a sugerat tomi in nenumarate randuri. contrarevolutia saudita din Egipt NU vine in ajutorul Israelului.

………….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult