Acasa InternationalExterne Israelul analizează propuneri de armistiţiu, dar continuă bombardamentele în Fâşia Gaza

Israelul analizează propuneri de armistiţiu, dar continuă bombardamentele în Fâşia Gaza

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Israelul a bombardat marţi, 20 noiembrie, sediul Băncii Naţionale Islamice din Gaza şi a examinat o propunere de armistiţiu cu Hamas, anunţând doar o oprire a ofensivei terestre.

Israelul analizează propuneri de armistiţiu, dar continuă bombardamentele în Fâşia Gaza. (foto: extras.mnginteractive.com)

Aviaţia israeliană a bombardat în oraşul Gaza sediul Băncii Naţionale Islamice, înfiinţată pentru a contracara sancţiunile internaţionale impuse Fâşiei Gaza şi controlată de mişcarea radicală palestiniană Hamas. Interiorul băncii a fost distrus. Proprietarul băncii, Suleiman Tawil, în vârstă 31 de ani, a denunţat bombardarea Băncii, precizând că el ”nu este implicat în politică”. Potrivit Agerpres, Hamas a înfiinţat Banca după ce creditorii străini, de teamă c-ar putea cădea sub incidenţa legislaţiei internaţionale privind finanţarea terorismului, şi-au sistat colaborarea cu guvernul mişcării radicale din Gaza.

De asemenea, în cursul noptii de luni spre marţi în raidurile întreprinse de Israel în Fâşia Gaza au mai fost rănite 7 persoane, până în prezent numărul victimelor ridicându-se la 109 morţi şi 900 de răniţi. Israelul a examinat în noaptea de luni spre marţi, fără să anunţe o decizie, o propunere egipteană de armistiţiu cu Hamas, cu câteva ore înaintea unei vizite a secretarului general al ONU la Ierusalim, după şase zile de bombardamente intensive asupra Fâşiei Gaza. Astfel, potrivit mediafax, Israelul a decis să amâne o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, cu scopul de a oferi şanse unor eforturi egiptene de obţinere a unui armistiţiu între Hamas şi autorităţile israeliene, a anunţat marţi un oficial israelian de rang înalt.

Benjamin Netanyahu a declarat la un post israelian de televiziune că ar înclina să aprobe un document vizând o oprire a ostilităţilor în 24 de ore sau 48 de ore. Totodată, preşedintele israelian Shimon Peres a acuzat Iranul că îi încurajează pe palestinieni să continue tiruri de rachetă, în loc să negocieze un armistiţiu.

5 comentarii

CAMY 20-11-2012 - 14:09

Bestia din zona de conflict ramine Iranul. Numai stirpindu-i pe acesti nemernici, se va reinstaura pacea in zona. Iranul a ramas singura tara de araboi in care democratia nu a intrat. Daca nu vor intelege de vorba buna, atunci iranienii o vor simti pe pielea lor asa cum au simtit-o irachienii.

ValVerde 20-11-2012 - 14:51

Offf doamne, mai Camy…tu inca nu stii ca iranienii nu sint arabi ???
Vezi sa nu te scapi in fata vreunuia, ca sint razbunatori din fire si-ti fura sleapii si-l tund pe DD.

Grigore 20-11-2012 - 17:23

Persani nu araboii……

vasilescu 20-11-2012 - 22:43

Si persanii ca si araboii sunt niste neamuri barbare
care in religia si limbajul lor nu au decat petrolul si mitul mortii…..
niste ucigasi ramasi in evul mediu….

urbos 21-11-2012 - 01:20

Si mai barbari sinteti voi ji dane, cu religia voastra infecta, satanica. Neam de bestii criminale, ucigasi de copii, sarlatani hoti si paraziti.

Nu vad de ce ati taia replica pentru acest excrement usturoiat dar pe el sa-l lasati sa-si expuna ideile propagandistice.
Stergeti si ji danu care mai are si tupeul sa-si dea nume romanesc, ca o lepra ce e, confirmand ceea ce spuneam mai sus, daca tot stergeti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult