Israelul e pregătit de conflict. Ameninţări dure la adresa Siriei | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Israelul e pregătit de conflict. Ameninţări dure la adresa Siriei

Israelul e pregătit de conflict. Ameninţări dure la adresa Siriei

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, a avertizat ă Israelul va reacţiona „mai vehement” în cazul unor noi tiruri dinspre teritoriul Siriei.

Israelul e pregătit de conflict. Ameninţări dure la adresa Siriei (foto:scrapetv.com)

După explozia unui obuz de mortier sirian pe Înălţimile Golan, forţele israeliene au tras, duminică, 11 noiembrie focuri de avertisment către Siria.Ministrul israelian al apărării, Ehud Barak,  a anunţat printr-un comunicat de presă remis duminică seara, că „Un alt tir spre teritoriul israelian va antrena o reacţie mai vehementă, al cărei preţ îl va plăti Siria”. Obuzele lansate de Israel spre Siria, pentru prima dată în ultimii 39 de ani, au fost un avertisment, artileria israeliană evitând deliberat poziţiile militare aflate de partea siriană, anunţă postul public de radio din Israel.

Israelul a anexat oficial Înălţimile Golan în anul 1981, deşi decizia nu este recunoscută la nivel internaţional. Siria insistă că teritoriul strategic îi aparţine şi a negociat situaţia cu statul evreu. Deşi cele două state au semnat un acord privind demilitarizarea zonelor de frontieră, practic sunt în război în continuare, pentru că nu există niciun acord de pace. În paralel, potrivit mediafax, Israelul a sesizat ONU în legătură cu obuzele siriene ce au picat pe teritoriul ţării sfinte.

Vineri, Israelul l-a somat pe preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad, să evite tirurile cu obuze în zona Platoului Golan, statul evreu avertizând că este pregătit să se apere. Armata israeliană a stabilit că obuzele nu au fost lansate intenţionat, ci au ajuns eronat pe teritoriul israelian, în cadrul confruntărilor armate dintre forţele opoziţiei siriene şi trupele subordonate regimului Al-Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi confruntări militare între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad şi forţele opoziţiei. Bilanţul conflictului civil este de cel puţin 37.000 de morţi, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, dar cifrele nu pot fi verificate din alte surse.

18 comentarii

BULA 12-11-2012 - 11:58

Inaltimile Golan sunt teritoriu israelian ? Eu crezusem ca obuzele sirienilor au explodat chiar la evrei, nu pe teritoriul sirian ocupat acum de evrei.

BULA 12-11-2012 - 12:16

In zona aia, de razboi, cam toti sunt criminali. Dar nu ced ca Israelului ii va fi mai bine cand Siria, cu care nu are probleme de zeci de ani, va fi condusa de fundamentalistii islamici cu care se lupta Assad.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-11-2012 - 12:49

Bravos Bwukake! Bravos ! La nivelul tau de …perceptie a realitatii constatarea este intradevar ,definitorie ! Revin msi i-mi cer scuze cand te-am supraevoluat , crezand ca esti T A M P -I T! Esti doar EDY,otH! si acest amanunt tu il exploatezi la fiecare interventie ! Dute dreaq la Dispensar ,esti in urma cu …bismutul !

andra 12-11-2012 - 13:56

Reconfigurarea puterii globale in consonanta cu nevoia unei ordini multipolare neconflictuale si asimetrice depinde in mare masura de modelul de dezvoltare si de atitudinea pe care o va adopta Rusia in relatiile internationale.

Salut 12-11-2012 - 15:57

„Pus astfel în lumină, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.”
😉

andra 14-11-2012 - 08:15

Concret, m-a bucurat mult optiunea electorilor americani pentru politica de pace promovata de catre presedintele Obama in Orientul Mijlociu.

Pe aceasta cale, salut la randul meu demersul grupului de la Shanghai pentru stabilizarea situatiei in golful Aden si in Somalia.

CAMY 12-11-2012 - 15:07

Nici o tara din lume nu face nimic pentru amaritii aia din Siria care sunt tocati de armatele unui schizofrenic. Oamenii sunt macelariti si nimeni nu face nimic. dar daca o tara ca Israelul face totusi ceva, toti sar impotriva lor. Cita mirsavie ! E ca in povestea cu drobul de sare. In loc sa-i dam un sut in fund acelei mame care isi ucide copilul, il luam la suturi pe cel care da drobul de sare la o parte. Ar fi bine ca Isrelul sa intre in forta peste armata schizofrenicului fiu al lui Hafez Alasad. Nu este admisibil ca in anul 2012, oameni sa fie macelariti de armata intr-o tara oarecare, iar restul omenirii sa nu faca nimic. E vorba aici de civili fara aparare. Nu putem sa stam cu miinile in sin si sa nu facem nimic.

Salut 12-11-2012 - 16:17

„Amaratii” aia au armament greu cat Garda Nationala din California. Din cate se pare, „amaratii aia” nu au inventat o metoda sa cultive tunuri antitanc pe ogoare; deci cineva ii ajuta. Ohoho, si ce ii ajuta !

In ceea ce priveste Israelul, afla ca e in interesul sau ca sa nu aiba alt stat fundamentalist la hotare. Pentru ca asta se intampla…dupa…. (Egiptul si Libia sunt doar doua exemple f.f. recente)

ValVerde 12-11-2012 - 16:35

„“amaratii aia” nu au inventat o metoda sa cultive tunuri antitanc pe ogoare”

===

Si cum nu au multi boi pe acolo, sa le pasca tunurile, au recolte bogate…

urbos 12-11-2012 - 16:48

Usturoiatii trebuie starpiti…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-11-2012 - 17:15

…pogoniciule , deocamdata se consuma ma;hmaliga ! iar tu caprofagule esti prea impregnat de fekaloide sa ajungi de saloon !

DXN 12-11-2012 - 21:53

Auzi cine vorbeste de analfabeti, tu ba opincarule ca sa termini 8 clase ai facut 11 ca sa fixezi bine materia in cap, ai auzit si tu din latina de „repetitio mater studiorum est”, si ce-ai zis tu daca parinti latini au zis asa hai sa repetam citeva clase ca babacii tot n-au ce face cu banii. Ba tirnacopule fa si tu un efort cu ultimele tale puteri si spinzura-te. PTIUU….

Vlad 12-11-2012 - 22:12

Assad e aliat cu sponsori si promotorii FUNDAMENTALISMULUI MONDIAL…!

DACA era inteligent isi putea mentine puterea ..dar ca totii dictatorii megalomani se crede ….buricul pamintului ……

Israelul are dreptul sa se apere ,iar un eventrual atac preventiv israelian are drept obiectiv … apararea ,dreptul la erxistenta a statului evreu….

digital 12-11-2012 - 22:21

are dreptul sa se apere ,iar un eventrual atac preventiv israelian are drept obiectiv … apararea

băi da le scoseși,frate iudeule!
cât te-ai scremut să o scoți…pe asta?!

DXN 12-11-2012 - 23:17

Auzi cine vorbeste de analfabeti, tu ba opincarule ca sa termini 8 clase ai facut 11 ca sa fixezi bine materia in cap. Degetel, ai auzit si tu din latina de “repetitio mater studiorum est”, si ce-ai zis tu daca parinti latini au zis asa hai sa repetam citeva clase ca babacii tot n-au ce face cu banii. Ba tirnacopule fa si tu un efort cu ultimele tale puteri si spinzura-te. PTIUU….

urbos 13-11-2012 - 02:40

Tara Sfanta e sub ocupatie ji daneasca. Trebuie eliberata.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-11-2012 - 11:22

@Aka kaT urbo S !Hay-hay ,initziaza o ,,Noua Cruciada” de peacilea din SCURSURA BALKANICA !Ca de viteji ca ro.manasii se tot pomeneste de freo 2000j’deANI ! Evident ca HOTZI si Kurwe ! Si ,neaparat sa ounetzi in frunte ,macar pe DUCELE de RAPA numit si tabasecu !

Ghita Bizonu' 16-11-2012 - 12:23

Dupa care sirienii vor lasa „discutia” de familie si se vor ocupa exclusiv de cea cu vecinu’….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult