Acasa InternationalExterne Israelul nu va participa la summitul nuclear organizat de Obama

Israelul nu va participa la summitul nuclear organizat de Obama

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a anulat o deplasare la Washington, unde urma sa participe saptamana viitoare, la summitul nuclear organizat de Barack Obama si la care si-au anuntat prezenta reprezentanti din 47 de tari.


Benjamin Netanyahu a luat decizia dupa ce a aflat ca Egiptul si Turcia intentioneaza sa ridice problema presupusului arsenal nuclear al Israelului la conferinta, a declarat un oficial guvernamental, informeaza Agerpres. Israelul ar fi singura putere nucleara din Orientul Mijlociu, dar nu a confirmat sau negat niciodata ca detine arme atomice. Analistii straini estimeaza insa ca Israelul este o putere nucleara de 40 de ani si ca detine un arsenal apreciabil. Bazandu-se pe estimarile privind capacitatea de productie a plutoniului pe care o are reactorul Dimona, din desertul Negev, expertii sustin ca Israelul ar putea detine 100-200 de dispozitive nucleare avansate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS