Acasa InternationalExterne Israelul pregăteşte invazia. Noi bombardamente în Fâşia Gaza

Israelul pregăteşte invazia. Noi bombardamente în Fâşia Gaza

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Aviaţia israeliană a recurs la noi atacuri violente vineri, 16 noiembrie, în Fâşia Gaza, multe dintre ele lovind chiar oraşul Gaza.

Israelul pregăteşte invazia. Noi bombardamente în Fâşia Gaza (foto:thetimes.co.uk)

Purătorul de cuvânt al ministerului de Interne al Hamas, Islam Shahwan, a anunţat că „Au fost 130 de raiduri pe durata nopţii” şi „zeci de atacuri” în zorii zilei, fapt confirmat de jurnaliştii AFP din oraşul Gaza. Israelul a lansat miercuri operaţiunea „Pilonul Apărării”, care constă în raiduri aeriene şi atacuri de artilerie împotriva grupărilor islamiste din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul mişcării Hamas.

Potrivit mediafax, joi, 15 noiembrie, Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a aprobat mobilizarea a 30.000 de rezervişti, care trebuie să fie disponibili în orice moment, în contextul operaţiunilor din Fâşia Gaza, o decizie care sugerează posibilitatea declanşării unei invazii terestre israeliene. În total, raidurile aeriene s-au soldat cu moartea a 15 persoane şi rănirea altor 150 în Fâşia Gaza. Printre victime figurează Ahmad Jaabari, liderul aripii militare a mişcării islamiste Hamas, ucis miercuri într-un raid aerian israelian.

În Israel, o rachetă lansată din Fâşia Gaza a provocat moartea a trei persoane în sudul ţării. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a dat asigurări că statul evreu va continua „să întreprindă toate acţiunile necesare pentru apărarea populaţiei” de rachetele lansate din Fâşia Gaza.

3 comentarii

BULA 16-11-2012 - 09:35

Ma intreb daca arabetii care dau cu rachetomodele in israelieni nu sunt pe mana cu MOSSAD-ul, sa le dea evreilor motiv de bombardament.

Paul din Ohio 17-11-2012 - 18:19

BULA ai fost, BULA esti si BULA vei ramane. Dupa tine, 15% din populatia unei tari (in cazul de fata KGBisti de ai tai) au dreptul sa extermine 80% din populatie, daca acestia nu sunt KGBisti.
Mare e gradina lui SATANA!
Raspuns la urmatorul mesaj al lui BULA de la alt articol:: „Cartierul General al guvernului Hamas a fost distrus”:
„Paulica, da-mi te rog adresa sa-ti trimit niste ceai anti-KGB, care se vinde la noi la Plafar.

Ma omuleanule, in Siria 85% din pop_ulatie este islamista (rebelii) si 15% este europenizata (aia de partea lui Asad). Islamistii, pe care vad ca tu ii aperi, fac filtre in circulatie, in cartierele pe care le controleaza, si le iau gatul la crestini si la cei care nu sunt de partea lor.”

Vlad 16-11-2012 - 18:53

Mare greseala s-a facut prin eliminarea lui Mubarack….in Egipt sunt fratii musulmani…….

Nu prea mai sunt racheto -modele …..”Qasam M76″….a cazut in Jerusalem…Hamas anunta surprize….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult