Acasa InternationalExterne Israelul reintroduce restricţii, pe fondul creșterii masive a cazurilor de infectări cu coronavirus

Israelul reintroduce restricţii, pe fondul creșterii masive a cazurilor de infectări cu coronavirus

scris de Misu Andrei
68 afisari

Guvernul israelian a decis, vineri dimineață la primele ore, reintroducerea unor restricţii, în condițiile în care numărul de infectări cu coronavirus a crescut vertiginos, scrie Agerpres, preluând dpa.

Armata israeliană, în stare de alertă

(Foto:AFP PHOTO/GALI TIBBON-POOL)

Autoritățile au interzis adunările de peste 10 persoane în spaţii închise şi mai mult de 20 în aer liber, începând de vineri după-amiază, cu unele excepții. Nu este clar dacă acest lucru se aplică și adunărilor religioase, a relatat Times of Israel.

Restaurantele vor oferi de vineri doar servicii de livrare, iar ministerele vor fi închise pentru public, cu contacte disponibile doar online.

Magazinele non-esenţiale, saloanele de coafură, mall-urile şi piscinele publice vor fi închise de vineri după-amiază până duminică dimineaţă, potrivit Jerusalem Post. Farmaciile şi supermarketurile pot rămâne deschise.
Premierul Benjamin Netanyahu şi prim-ministrul „alternativ” Benny Gantz vor discuta despre posibila închidere a şcolilor în weekend.

Potrivit biroului lui Netanyahu, cabinetul se va întruni pentru a trece recomandările deja aprobate în unanimitate de către miniştri şi oficiali într-o reuniune de urgenţă ce a avut loc în cursul zilei de joi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult