Acasa InternationalExterne Israelul salută poziţia UE în cazul Iranului

Israelul salută poziţia UE în cazul Iranului

scris de M.A.
1 afisari

Israelul a salutat luni poziţia Uniunii Europene, care se pregăteşte să anunţe luni sancţiuni fără precedent împotriva Iranului, ca urmare a refuzului acestuia de a abandona controversatul său program nuclear.

iran-nuclear-weapons-graphic„Înăsprirea sancţiunilor şi tonul adoptat de europeni sunt lucruri extrem de importante deoarece le transmit iranienilor că nu se acceptă continuarea programului lor nuclear”, a declarat pentru postul de radio al armatei ministrul israelian al informaţiilor Dan Meridor. „Iranul trebuie să înţeleagă că există o opoziţie hotărâtă faţă de orice acţiune militară nucleară” desfăşurată de Teheran, a explicat oficialitatea israeliană.

Pentru a-şi dovedi eficacitatea, anunţatele sancţiuni trebuie să fie aplicate de ţări precum Japonia şi Coreea de Sud, mari importatoare de petrol iranian. UE va anunţa luni un nou set de sancţiuni antiiraniene, care vor viza în special sectorul petrolier şi Banca Centrală a Iranului, în lipsa unui răspuns clar al Teheranului la propunerea de reluare a negocierilor în dosarul nuclear iranian.

După ce a îngheţat active ale 433 de companii iraniene şi 113 persoane fizice, a decis restricţii referitoare la exportul de produse sensibile şi a interzis investiţiile în domeniul hidrocarburilor în Iran, UE sancţionează resursele petroliere strategice ale regimului iranian. Iranul, al doilea stat producător din cadrul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), obţine 80% din veniturile sale anuale din exportul de petrol.

3 comentarii

luca d 23-01-2012 - 16:46

Sanchi! Ce sa salute? Cine conduce UE?

Salut 23-01-2012 - 16:50

Si China aplauda! De ce n-ar aplauda? Petrol mai mult, mai ieftin, mai aproape.

Dupa care, dobitocii din Europa sun cuprinsi de marea mirare ca la ei e recesiune si China se dezvolta cu 8% pentru al nu stiu catelea an consecutiv.

luca d 23-01-2012 - 17:07

Corect, China si, probabil, Japonia de abia asteptau asa ceva. Nu stiu, insa, daca firmele private vor respecta embargoul. Nemtii nu prea fac ce cancelarul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult