Acasa InternationalExterne Israelul sarbatoreste 62 de ani de independenta

Israelul sarbatoreste 62 de ani de independenta

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Israelul sarbatoreste 62 de ani de cand a dobandit independenta de stat. Ceremoniile au inceput luni seara la Ierusalim, transmite Radio Romania Actualitati. La Ierusalim, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat: „Avem o mana intinsa spre pace catre toti vecinii care doresc acest lucru, dar cu cealalta mana tinem sabia pentru a ne apara”.


Ziua comemorarii soldatilor cazuti in luptele pentru intemeierea si apararea statului Israel s-a incheiat prin aprinderea facliilor pe muntele Herzl din Ierusalim. Drapelul national care a stat in berna 24 de ore a fost ridicat, marcand inceputul sarbatorii celei de-a 62-a aniversari a independentei statului Israel. Tema ceremoniei pentru a 62-a aniversare a independentei statului Israel o reprezinta cuvintele vizionarului statului evreu modern, Theodor Herzl: „Daca vreti cu adevarat asta, nu este doar un vis”. Presedintele Knesset-ului, Parlamentul de la Ierusalim, Reuven Rivlin, a subliniat angajamentul Israelului pentru unitatea Ierusalimului, capitala Israelului si faptul ca evreii nu se afla intamplator aici. „Israelul este pe cale sa devina o supraputere economica regionala si o superputere tehnologica mondiala”.

0 comentariu

Caramache 01-04-2010 - 01:53

@ 1. Evident ca daca catindatilor li se vor face examene psihiatrice, tot vor ocupa fonctiile si slujbele respective deoarece se vor afla sub protectia Legii handicapatilor si organului guvernamental de resort.
@ 2. Excelent. Viitorul prim ministru mioritic sa fie unul din echipa Harlem Globetrotters, iar Presedintele sa fie Regina Angliei. Suna mai bine…
@ 3. Se vor imploda hypermarketurile care au explodat in urbele si munitzipiile pe plaiurile carpato-dunarene ?
@ 4. Meritul profesional nu este un criteriu pentru un bun om politic. In definitiv daca cineva este un bun profesionist la juganitul porcilor sau o buna scriitoare la gazeta de perete, asta nu inseamna ca alegatorii trebuie sa-i aleaga sa-I reprezinte pe baza excelentei lor in profesiile respective.
@ 5. Va face aplicarea in viata a acestei propuneri ca Romania sa devina un membru supirior, sau o membra supirioara?
@ 6. Ce ne facem daca in Andaluzia vine cineva cu o propunere asemanatoare in privinta cetatenilor romani europeni?
@ 7. Chestia cu repatriatul valutei suna exact ca legile de pe vremea secolului de aiureala a lui Pelticle Pingelica. Nici-o persoana cu scaun la cap nu-si va aduce banii buni ca sa-i depoziteze in banci proaste si in care nu are incredere.
@ 8. La asa privitor – asa tembelizor. Chestie elementara de cerere si oferta, Mrs. AAS Watson.
@ 10. Aceasta practica nesanatoasa trebuie sa dispara imediat ! Gazetarii care fak terenul cu incaltari vaxuite cu scuipat sunt un pericol pentru sanatatea publica. De miine scuipatul de lustruit trebuie sa vina numai de jos.
Nu am nici-o indoiala ca AAS este o guraliva nonconformista: a mancat poanta numero nine o’cock.
@ 11. Lalele, allele, frumoasele tale lalele! Nix respect verboten – hara-kiri avec le rasoir national pe electric chair cu siringa de folosire iunica. Banzai !

bandy 01-04-2010 - 05:37

va place ce e in Bucuresti? Maine la Pitesti, si Ploiesti….toata tara. Altfel nu scapa nimeni de trancanitorii astia de la putere. O tara cu spartani, asta mi-as dori! hei rup!

nixon 01-04-2010 - 06:57

avem la conducere numai creiere spalate bine in parcarile Dali, Salvador nexam! sa ne ajute Dumnezeu sa scapam de taota mizeria asta politica din Romania. Ai dreptate, doamna, ar trebui sa luam din fiecare tara ce fac aia mai bun, ca n-am inventat noi roata, ci doar tragerea pe ea (vezi H.C. si Crisan)

dogaru s 01-04-2010 - 07:10

eu zic sa punem la punctul 9 SFATUL PRACTIC de la inceput si cu asta basta. material publicistic bun, cinic, nota 9,90!nu dau 10, ca e nota profesorului si eu sunt cadru didactic

Caramache 01-04-2010 - 10:30

Doua intrebarici

“ Sfaturi practice: daca pestele de la cap se-mpute, si pute, taiati-l! “
Sfatul popular al gazetarei Adina Anghelescu-Stancu

Dom’ profesor, sunt convins ca cadru didcatic de nota 10 imi veti putea raspunde la intrebarile urmatoare:
Dom’ profesor,ce facem cu pestele care se-mpute, dar nu pute? Ii facem si astuia circumcizie, sau numai il juganim?

ValVerde 01-04-2010 - 16:45

D-lor din redactie:

O lasati pe d-na Anghelescu sa scrie nesupravegheata si ii afisati ineptiile in dorinta de a va creste audienta si a da credibilitate altor articole.

Pus alaturi de emanatiile cerebrale ale d-nei Anghelescu, orice articol fara mari pretentii in alte parti, dar de bun simt, pare o creatie de geniu!

Nu jucati fair-play, d-lor redactori!

Valviolet 02-04-2010 - 05:50

bai tutare, Valcule sau ce-oi fi, daca AAS nu scrie pe gustul tau dezgustibus, de ce o citesti? citeste reviste cu motoare. Doi la mana: zici ca astia de la ziuaveche pun articolele autoarei AAS ca sa dea credibilitate la ce scriu ei. Pai atunci, fraiere, recunosti ca articolele lui AAS cunt obietcive, nu? Trei: doar tu ai, bai, libertate de opinie? Mie personal imi place cum scrie.Mars in alta parte!

ValVerde 02-04-2010 - 13:20

[quote name=”Valviolet”]bai tutare, Valcule sau ce-oi fi, daca AAS nu scrie pe gustul tau dezgustibus, de ce o citesti? citeste reviste cu motoare. Doi la mana: zici ca astia de la ziuaveche pun articolele autoarei AAS ca sa dea credibilitate la ce scriu ei. Pai atunci, fraiere, recunosti ca articolele lui AAS cunt obietcive, nu? Trei: doar tu ai, bai, libertate de opinie? Mie personal imi place cum scrie.Mars in alta parte![/quote]

Din ce scrii, esti exact tipul de cititor la care AAS are priza.
AAS este atit de rupta de realitate in propunerile ei, ineptiile pe care le scrie (si care tie iti plac) sint atit de ridicole, incit articolele celorlalti ziaristi de la ZV par adevarate capodopere ale gindirii, prin comparatie. Ai putut urmari pina aici?

O citesc pentru ca citesc cam tot din ZV si cum sa stiu daca imi place sau nu un articol fara sa-l citesc?

Ai culoare si fervoare, bravo tie!

scortzetze 06-04-2010 - 07:43

Prostutza asta are fata de manicurista !De ce va mai certati, dati-o incolo !

rambo 08-04-2010 - 05:24

care tund si rad tot ce e bun prin presa, cu comentarii pline de flatulenta. lui martinina scrotzeze asta cred ca-i place mutra de Cruela a Andrutei Pora, mecla aburinda a Simonei Sensual, Gina Pistol, mutrangiile lui Gregorie Cartian, figura de spirit malefic a lui Mircea Marian si tot felul de patachini partinitori. Ba, nu va place autorul, ok, dar doamna asta chiar a scris anchete adevarate de-a lungul vremii…asta e!

arnold 08-04-2010 - 08:56

lasati ziaristii in pace. au mai ramas putini prin presa asta de cacao care au curaj si obiectivitate dar le recunoasteti meritele ca Base lui Carpenisan..after….Numai nesimtire si venin aveti in voi!Ma asociez cu RAMBO

Liviu 09-04-2010 - 20:51

Nenea Caramache este inca in libertate !!! Sigur nu m-a ascultat sa ceara medicamentele acelea care le ia cu concentratie dubla … Ca oricum are creierul spalat gata ! Mai grav este CA CA orice „amerecan” care se respecta a devenit din cale afara de intolerant cu parerile altora … D-na Anghelescu isi spune parerea si nenea Caramache ii si sare in cap !!! Deh, neam de saritori !

scortzetze 10-04-2010 - 17:20

Ba, Rambo, tu ori esti prostutz ori esti doar id.iot ! Anghelina asta a fost ceva pe la aprozar, apoi adusa de cristoiu la evzilei si usuita de Nistorectu, ca asta avea dambla la diplome. Scrie cum gindesti tu, coocoorucoocoo !

Caramache 11-04-2010 - 15:39

Ba Livache, crezi ai devenit mai destept daca te-ai rebotezat o jigodie in loc de 2002 jigodii, sau ca frustrarile tale de ciocopedist depresat, sarit de pe fix de atita mincat de rahat, s-au evaporat de cind te tratezi cu Podeol ingurgitat cu spirt medicinal?
Raspunsul este negativ. Ai ramas acelas alergator maratonist bagat in mod repetat intrat in Piata Maria la vizitat.
Ba Livache, tu esti atit de cretin incit habar nu ai, si nu poti intelege, faptul ca orice persoana are dreptul la libertatea de opinie si cuvint.
Mai mult, de dobitoc ce esti ma acuzi cum ca as fi sarit in capul Adinutzei Anghelescu-Stancu doamna.
Pai cum sa fi sarit, ba Livache, la capul Adinutei care are creturile pe dinafara- in loc sa le aiba, ca orice femeie normala, pe dinlauntru?
Creturile dumneaiei pre dinafara de nonconformista fara creturi pre dinlauntru imi amintesc de una Angela Davis- etern catindata partidului comuist amerecan la Casa Alba. Mai mult, nonconformista Adinuta nu este in stare sa numere nici pina la unshpe, lucru evident pina si pentru un ciocopedist polifemic de chior ca tine. Adinutei i se zice zece, dinsa ca buna gulariva gurista stakanovista manicurata cu alea la vedere declara voiasa depasirea planului cu zece la suta si, cind colo, se vede negru pe alb ca puntul noua al Proiectului din islaz al madamei Adinuta i-a ramas supt unghiile perfect pedicurate cu care se mindreste atit de mult. De ce nu a revenit Adinuta cu o errata in care sa-si asume responsabilitatea mancatului de puncte?
Dar mai este ceva de adaugat pentru tine, ciocopedistu’ frustrat de atita inghitit de rahat. Citind cele afisate de tine, nu pot decit sa ma felicit inca odata ca am sarit la vreme parleazul peste girla Atlanticului si stau asa de departe de tine si toti aia ca tine care fac de rusine neamul romanesc.
De pe malul celalalt al girlei, un cald si pretinesc “Pa si pu la tine Livache!”
Cu drag, Ion

aristotel 13-04-2010 - 17:22

rara avis sinteti, bai neamuri de covrigari. aruncati cu c…t in tot ce misca, de parca v-ar sta in gat fata asta. 1. nu stiu cine esti scortzerze draga, dar esti neinformat total. A.A. nu a fost adusa de Cristoiu la evz, a venit singura si scria din 90. Evz s-a facut in 92. doi. din cate stiu eu, desi nu i-am fost coleg ca tine ce te dai, are diploma. si are si condei, tataita. mori de oftica sau esti pus de servicii sa balacaresti la comanda? ce diplome vrea nistorescu??? de facultati fara caracter? s-a inchois Cotidianul pe insolventa, asa ca nu a fost dat nimeni afara. sinteti niste distrusi din pucntul meu de vedere!!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS