Acasa InternationalExterne Israelul sare la gâtul lui Obama (VIDEO)

Israelul sare la gâtul lui Obama (VIDEO)

scris de A.P.
3 afisari

Preşedintele american, Barack Obama, a lansat o sfidare la adresa premierului israelian Benjamin Netanyahu, prin apelul său în favoarea creării unui stat al Palestinei pe baza frontierelor din 1967, chiar înaintea întâlnirii lor, vineri, la Washington, subliniază presa israeliană.
Confruntare„, titrează cotidianul Yediot Aharonot, potrivit căruia discursul preşedintelui american este cu siguranţă unul pe „care Netanyahu nu voia să-l audă”.

Cotidianul relevă „şocul din anturajul lui Netanyahu şi reacţia sa vehementă la discursul” lui Obama, care l-a luat pe nepregătite.
Într-un răspuns pe un ton dur la discursul preşedintelui Statelor Unite, Benjamin Netanyahu a exclus, joi seara, „orice retragere în interiorul frontierelor din 1967„,adică cele dinainte ca Israelul să ocupe Cisiordania, Fâşia Gaza şi Ierusalimul de Est, prin Războiul de şase zile, în iunie 1967.
Vizita lui Netanyahu la Washington începe rău. Cu toate acestea, el va fi primit de Casa Albă şi va fi aplaudat în faţa celor două Camere ale Congresului şi de către delegaţii AIPAC„, puternicul lobby proisraelian, subliniază Yediot Aharonot. Premierul israelian urmează să vorbească în faţa AIPAC la 22 mai, după care se va adresa Congresului, la 24 mai.
Cotidianului Maariv îşi deschide, de asemnea, ediţia cu „confruntareaNetanyahu/Obama, apreciind că premierul „nu va avea linişte, de-acum, până nu va împiedica realegerea lui Obama„, cu ajutorul susţinătorilor săi din Statele Unite.
Discursul s-a prăbuşit peste capul lui Netanyahu ca o lovitură de buzdugan„, afirmă un editorialist al publicaţiei, Ben Caspit.
Caspit vorbeşte de o „ambuscadă organizată dinainte” de Washington şi de o „revanşă” a lui Obama contra premierului israelian, cu care se ştie că nu se înţelege, după „doi ani de stagnare diplomatică„.
Cotidianul Israel Hayom, apropiat şefului Guvernului, ia act de „dezamăgirea cauzată de discurs” în anturajul premierului şi îl citează pe deputatul Tzipi Hotovely, din partidul acestuia, Likud (de dreapta), care a calificat expunerea lui Obama drept „chintesenţa ipocriziei„.
Cotidianul de limbă engleză Jerusalem Post (proguvernamental) dă asigurări că „premierul a plecat nervos spre Washington„.
Cotidianul Haaretz (de stânga) apreciază ca „istoric” discursul preşedintelui american şi îl acuză pe „Netanyahu că nu a ratat niciodată ocazia de a rata o ocazie„, o expresie utilizată în mod frecvent de Israel pentru a critica conducerea palestiniană.
Unii comentatori apreciază, totuşi, că Barack Obama nu le-a oferit nimic concret palestinienilor.

13 comentarii

Ciu Huhu 20-05-2011 - 20:10

Are Obama informatii ca alegatorii din SUA, simpatizanti ai evreilor sint o minoritate infima din marea masa a alegatorilor americani, vrea sa-si atraga simpatia marii majoritati a americanilor care s-au saturat de dominatia evreilor in economia, finantele, politica americana si cea mondiala?

urbos 20-05-2011 - 20:33

N-ar fi rau, dupa multa vreme, ca un presedinte american sa faca in sfarsit ceva bun pentru americani si nu pentru sobolani.
Singura sansa a Americii de a nu se duce de rapa definitiv este sa renunte la pretentia de singura superputere si la sustinerea Israelului.

Bubu amerecanu 21-05-2011 - 05:56

Misto comentarii, cu ce va ocupati baieti ?

un crestin 21-05-2011 - 21:05

Parca intr-o gigatica conspiratie, toti si toate si-au dat mana sa-i interzica Israelului accesul la istorie si dreptul la existenta.

Dar uitati-va la poza de mai sus. Nu-i ajunge Husein nici la degetul mic al lui Benjamin.

urbos 21-05-2011 - 22:58

Puti a usturoi de n-ai omorat, mars in gaura si nu te mai da crestin animalule.

un crestin 22-05-2011 - 00:18

Urbos,
iata un adevar greu de acceptat:

punctul de vedere divin asupra acestei lumi dedata la violenta si ahtiata dupa castig, a fost publicat la Ierusalim. Nu la Washington, nu la Moscova, nu la Roma ,nu la Atena, nu la Bruxelles…

Ierusalim.
Ierusalimul a fost ales de Dumnezeu sa poarte mesajul sperantei.

Tu ce crezi? Care este motivul pentru care Ierusalimul a fost distrus de atatea ori de asalturilor marilor puteri ale lumii ?

Eu cred ca motivul a fost acesta: fortele care conduc lumea aceasta au vrut sa pastreze omenirea in desnadejde.

ps. ceea ce scriu eu aici este un punct de vedere crestin. Asemanator cu cel al lui Claude d’Andre Chouraqui in „Le prince et le prophete”

Hai, ca esti baiat destept.

urbos 22-05-2011 - 02:40

Care mari puteri acolo ma cataclisma? Sint o gramada de alte orase distruse, refacute, cucerite, recucerite, disputate de imperii… de exemplu Constantinopolul. Vrajelile tale sint penibile, ti-am zis ca te tradeaza mirosu.

Ciu Huhu 22-05-2011 - 09:07

Esti un mare pacatos, duci lumea in ratacire, manipulind si facind diversiune cu nerusinare!

De ce nu accepti, de ce nu recunosti adevarul ca evreii tai domina lumea in domeniile economic, financiar si politic?

Sobru 22-05-2011 - 02:01

HA HA HA, OBAMA SI-A DAT ARAMA PE FATZA!

In sfarsit. Cica, retragere… parca Gaza si jumate din Ierusalim si West Bank nu sunt teritorii israeliene. Adica retragere dar pe dos. Mare Ti-e gradina Doamne! Dar o sa ii treaca.

urbos 22-05-2011 - 02:42

A dat strechea in tine. Vine marea deratizare sobilane. He he he.

Paul din Ohio 22-05-2011 - 20:55

Nu inteleg bucuria debordanta a antisemitilor. Obama a spus acum ce a spus si Clinton si premierul de atunci al Israelului, Ehud Barak in 2000 la acordul de pace (esuat din cauza lui Arafat) ca 97-98% din teritoriile ocupate in 1967 sa fie inapoiate unei autoritati palestiniene care sa renunte la terorism si sa recunoasca Israelul, cu care VA TREBUI sa traiasca in PACE. Nimeni in afara de teroristi si manuitorii acestora KGBisti nu va putea recunoaste un stat (cel palestinian) daca nu va indeplini conditiile de mai sus. In alta ordine de idei, Obama i-a avertizat din nou pe extremistii israelieni (o minoritate) care doresc sa pastreze TOATE teritoriile ocupate.

urbos 23-05-2011 - 02:58

Deocamdata usturoiatii, inclusiv de pe forum se zvarcolesc ca viermii si latra la Obama. Asta daca vrei sa-i vezi. Doar ce li se mai raspunde din cand in cand.
In rest, las-o balta, ji danii care-ti plac atat de mult nu vor sa inapoieze ce-au furat indiferent de conditii. Israelul insusi e un stat terorist.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult