Acasa InternationalExterne Italia – economii de 20 de milarde de euro în următorii 3 ani

Italia – economii de 20 de milarde de euro în următorii 3 ani

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

Guvernul italian a adoptat o serie de măsuri în noaptea de joi spre vineri care permit reducerea chelutielilor bugetare cu 20 de miliarde pe trei ani.

Guvernul Italian va reduce cheltuielile bugetare cu peste 20 de miliarde de euro in urmatorii trei ani (foto:windrosehotel.com)

Guvernul condus de Mario Monti a adoptat un decret care permite reducerea cheltuielilor publice cu 4,5 miliarde de euro în 2012 şi cu câte peste 10 miliarde de euro în 2013 şi 2014. Conform mediafax, Guvernul italian adoptase la sfârşitul lui aprilie, un decret-lege care stabilea principiul unei reduceri a cheltuielilor cu 4,2 miliarde de euro în 2012 iar documentul adoptat în cursul nopţii de joi spre vineri, completează cu măsuri concrete textul precedent, extinzând totodată orizontul de timp la următorii doi ani.

Mario Monti a declarat că reducerea cheltuielilor vizează în mare măsură sănătatea şi administraţia publică. Potrivit adjunctului ministrului Economiei, Vittorio Grili, administraţia publică va reduce cu 20% din posturile de conducere şi cu 10% totatul efectivelor, aşa cum a hotărât de curând preşedinţia Consiliului de Miniştri şi Ministerul Economiei şi Finanţelor, un portofoliu deţinut tot de Monti. Prim ministrul Monti a susţinut că aceste măsuri vor permite evitarea timp de cel puţin un an a creşterii TVA cu 2 procente, care ar trebui să treacă de la 21 la sută la 23 la sută, o măsură pe care Guvernul doreşte să o evite, întrucât estimează că aceasta ar putea agrava recesiunea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult