Acasa InternationalExterne Italia: Accident grav de autocar. Cel puţin 36 de morţi (video)

Italia: Accident grav de autocar. Cel puţin 36 de morţi (video)

scris de Laurentiu Banches
18 afisari

Cel puţin 36 de persoane au murit şi alte aproximativ zece au fost grav rănite, într-un accident de autocar care transporta pelerini în apropiere de Avellino, în regiunea Napoli (sud).

Italia: Accident grav de autocar. Cel puţin 36 de morţi (foto: newsday.com)

La ora 01.45 (02.45 ora României), fuseseră recuperate de către pompieri 36 de cadavre din autocarul care aproape că a planat peste un pod rutier. Între persoanele grav se află şase femei, doi bărbaţi şi trei copii. Autocarul transporta aproximativ 50 de pasageri, toţi originari din provincia Napoli, care se întorceau dintr-un pelerinaj la Pietrelcina, localitatea natală a lui Padre Pio, un preot italian canonizat în 2002 şi foarte venerat în sudul Italiei. La bord se aflau numeroşi copii. Şoferul autocarului a murit în accident.

Accidentul s-aprodus pe un viaduct de pe autostrada A16 Napoli-Bari, în zona Monteforte Irpino, în provincia Avelino, la aproximativ 50 de kilometri est de Napoli. Autocarul – un autobuz mare pentru turism – a ajuns în viteză pe o porţiune în coborâre, în pofida numeroaselor panouri privind limitarea vitezei, şi a percutat un limitator, provocând un carambol uriaş. Un fotograf AFP a numărat cel puţin şapte sau opt maşini încastrate unele în altele. După aceea, vehiculul a efectuat un veritabil zbor peste un pod rutier şi s-a prăbuşit de la 30 de metri. Mai mulţi pasageri au fost aruncaţi din vehicul.

„Situaţia este critică. Oamenii noştri acţionează pentru a salva cât mai multe vieţi posibil”, a declarat pentru postul de ştiri Sky TG24 Pellegrino Iandolo, comandantul pompierilor. Din când în când, salvatorii cereau „puţină linişte”, să poată detecta cel mai mic semn de viaţă, a constatat un fotograf AFP. „Scena (accidentului) este tragică. Pe drum există maşini distruse, (sunt) cel puţin zece… Iar dedesubt sunt aproximativ 30 de corpuri acoperite cu cearşafuri albe, aliniate la marginea drumului provincial”, a declarat un forograf de la agenţia Ansa.

Presa italiană scrie că porţiunea de drum pe care a avut loc tragedia este deosebit de periculoasă. O serie de accidente grave s-a produs în această zonă, în trecut, potrivit mediafax. În urma accidentului, circulaţia pe utostrada A16 Napoli-Bari a fost închisă. Acesta este unul dintre cele mai sângeroase accidente rutiere înregistrate în Europa în ultimii ani, ultimul având loc în martie 2012 în Elveţia, unde au murit 28 de persoane, inclusiv 22 de copii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult