Acasa InternationalExterne Italia creste varsta de pensionare

Italia creste varsta de pensionare

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Guvernul italian a adoptat joi legea privind cresterea varstei de pensionare pentru angajatii din sectorul privat si de stat, fara a starni insa reactii puternice, in conditiile in care reforma sistemului de pensii s-a lovit in alte state din Europa de opozitia populatiei.

Potrivit Agerpres, aceasta reforma se bazeaza pe o crestere progresiva a varstei de pensionare, incepand din 2015, pentru salariatii din sectorul privat si cel public, in functie de speranta de viata.

Principiul acestei reforme figura deja in legea votata in vara lui 2009, insa planul de austeritate care urmeaza a fi adoptat joi precizeaza modalitatile de aplicare a acestei legi. Conform estimarilor, aceasta reforma va duce la cresterea progresiva a varstei legale de pensionare, cu peste trei ani, pana in 2050.

Aceste masuri vor permite statului italian sa faca economii de 86,9 miliarde de euro pana in 2050, desi sistemul de pensii a fost reformat in perioada 1995 – 2007.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS