Acasa InternationalExterne Italia: Cutremur de 4,9 grade, urmat de peste 130 replici

Italia: Cutremur de 4,9 grade, urmat de peste 130 replici

scris de C.S.
139 Afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs ieri, în sudul Italiei. Seismul a fost urmat de peste 130 replici, 34 dintre acestea înregistrate doar în cursul zilei de astăzi.

Un cutremur de 4,9 grade a zguduit ieri sudul Italiei. (foto: Agerpres)

Seismul a avut loc în jurul orei locale 18:08 (17:08 GMT), în provincia Caserta, lângă Napoli, și s-a resimțit pe o suprafață mare în sudul țării, fără să producă pagube materiale importante.

Mulți locuitori din șase localități din apropiere de epicentru, localizat la Castello di Matese, au preferat, din precauție, să-și petreacă noaptea de duminică spre luni în mașinile lor, în timp ce alții s-au adăpostit într-o mănăstire.

Școlile și serviciile publice au rămas închise a doua zi după cutremur pentru a permite pompierilor și serviciilor de protecție civilă să efectueze toate verificările necesare în astfel de cazuri.

Mai bine de 130 de replici, cu o magnitudine egală sau mai mare de 2 grade, s-au înregistrat în orele care au urmat seismului, 96 dintre acestea fiind raportate duminică, imediat după cutremurul inițial. 7 dintre replici au depășit magnitudinea de 3 grade.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS