Acasa InternationalExterne Italia este cea mai afectată țară din Europa și a patra la nivel mondial de catre coronavirus (COVID-19)

Italia este cea mai afectată țară din Europa și a patra la nivel mondial de catre coronavirus (COVID-19)

scris de Misu Andrei
155 afisari

Este panică în Italia, țară unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate și unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine.

  • În nordul Italiei, două persoane, un bărbat și o femeie, au murit din cauza pneumoniei virale în două regiuni separate, Lombardia și Veneto.
  • Românii din regiunile afectate sunt speriați și unii dintre ei ar vrea să revină în țară. Deocamdată, nu au apărut cazuri de îmbolnăvire printre cetățenii români.
  • Ministerul de Externe de la București a anunțat că a constituit un grup de lucru care este în legătură permanentă cu autoritățile italiene.

Un nou bilanț arată că sunt 134 de cazuri de îmbolnăviri în Italia. După China (76.940), Coreea de Sud (602) și Japonia (146), Italia este a patra cea mai afectată țară din lume de epidemia provocată de virusul nou apărut în Wuhan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult