Acasa InternationalExterne Italia şi Marea Britanie nu vor majorarea bugetului UE

Italia şi Marea Britanie nu vor majorarea bugetului UE

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Premierul britanic, David Cameron, şi omologul său italian, Mario Monti, şi-au arătat marţi, 13 noiembrie, la Roma  dezacordul faţă de proiectele de creştere a bugetului Uniunii Europene.

Italia şi Marea Britanie nu vor majorarea bugetului UE (foto: enna-europe.org)

David Cameron a anunţat în timpul conferinţei de presă comune cu Monti că „Nu putem continua să creştem cheltuielile UE. UE trebuie să înceapă să trăiască în funcţie de mijloacele sale”. Legat de acestea, premierul italian a afirmat că „Vrem, de asemenea, un buget cu perspectivă spre viitor, dar suntem mai puţin convinşi de necesitatea de a reduce bugetul UE”. Mario Monti a menţionat că „Dacă aş recurge la forma britanică de înţelegere, aş spune că poziţiile noastre comportă puncte care nu sunt aliniate complet”

Potrivit Agerpres, cei doi premieri au fost de acord cu necesitatea de a se acţiona rapid pentru aplicarea deciziilor luate de Consiliul European pentru a se relansa creşterea economică, anunţând că vor scrie o scrisoare comună conducătorilor UE. Cameron a adăugat că „amândoi credem că avem un atu unic cu piaţa unică cea mai mare în lume. Trebuie să ne concentrăm şi mai mult asupra ei” şi totodată, a ameninţat că îşi va folosi dreptul de veto bugetului dacă acesta va include o creştere a cheltuielilor, în timp ce bugetele naţionale sunt obiectul unor reduceri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult