Acasa InternationalExterne Iulia Timoşenko, acuzată în parlament de înaltă trădare

Iulia Timoşenko, acuzată în parlament de înaltă trădare

scris de Marius Bâtcă
5 afisari

Parlamentul de la Kiev a aprobat marţi un raport care propune ca semnarea acordurilor din 2009 dintre Ucraina şi Rusia în domeniul gazelor naturale de către premierul ucrainean de atunci, Iulia Timoşenko, să fie considerată un act de înaltă trădare.

Iulia Timosenko in inchisoare

Iulia Timoşenko

„În activităţile Iuliei Timoşenko se observă indicii de trădare de ţară”, menţionează un comunicat al Comisiei provizorii de anchetă, care consideră că infracţiunile comise de Iulia Timoşenko „depăşesc limitele conceptului de abuz de putere”, informează Moldpres.

Potrivit Comisiei, în momentul autorizării semnării acelor acorduri, pe care Kievul le consideră împovărătoare pentru economia ucraineană, Iulia Timoşenko a ascuns datorii echivalente a 405 milioane de dolari. În plus, comisia o acuză pe Iulia Timoşenko de faptul că nu informase că autorităţile ruse deschiseseră un dosar penal împotriva ei pentru mituirea unor înalţi funcţionari publici ruşi, deşi Moscova a renunţat la acest caz.

„Acele circumstanţe arată fără îndoială un conflict de interese şi au exercitat o influenţă considerabilă asupra deciziei premierului în favoarea unui stat străin (Rusia)”, semnalează comunicatul Comisiei.

Iulia Timoşenko ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani şi jumătate de închisoare pentru abuz de putere.

1 comentariu

digital 21-03-2012 - 18:42

îi vine răndul și la porkul,cotrocenist!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult