Acasa InternationalExterne Iulia Timoşenko ar fi otrăvită

Iulia Timoşenko ar fi otrăvită

scris de A.B.
7 afisari

Fiica fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko, bănuieşte că mama ei este otrăvită în închisoarea unde ispăşeşte o sentinţă de şapte ani, condamnare pe care Uniunea Europeană o consideră motivată politic, notează vineri ziarul El Mundo.

Iulia Timosenko in inchisoare

Iulia Timoşenko ar fi otrăvită

‘Avem multe suspiciuni că ar putea fi otrăvită‘, a declarat Evghenia Timoşenko, insistând că autorităţile ucrainene încearcă să frângă voinţa mamei sale şi manifestându-şi temerea faţă de starea de sănătate delicată a liderei opoziţiei ucrainene. ‘Un medic a scris un articol în Ucraina despre mama mea şi a relevat că toate simptomele sunt similare unui caz de otrăvire’, a explicat fiica lui Timoşenko, care a participat joi la Viena la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa /OSCE/ .’Bănuim că i se administrează nişte substanţe cu forţa, deşi nu ştim sub ce formă’, a denunţat, potrivit Agerpres, Evghenia Timoşenko.

Din acest motiv, ea a reclamat să i se facă probe toxicologice şi analize de sânge, o cerere formulată de o echipă de medici, care a fost respinsă de autorităţile de la Kiev. Singura fiică a fostului premier ucrainean a declarat că preocuparea pentru starea de sănătate a mamei sale a început la o săptămână după arestarea sa, în august 2011, când a început să acuze ‘simptome ciudate’ şi dureri la coloana vertebrală. Iulia Timoşenko a refuzat săptămâna trecută să fie examinată de un grup de 11 medici, cinci dintre ei străini, care s-au deplasat la închisoarea unde lidera opoziţiei ispăşeşte o condamnare de sapte ani pentru abuz de putere. Potrivit fiicei sale, cu o săptămână înainte de vizită i s-a refuzat folosirea de analgezice pentru a o forţa să accepte prezenţa medicilor ucraineni, pe care Timoşenko i-a acuzat de falsificarea diagnosticelor în repetate rânduri.
‘Autorităţile închisorii şi ale Ministerului Sănătăţii încearcă să demonstreze opiniei publice ucrainene şi lumii că starea ei de sănătate este bună şi că nu are nevoie de tratament medical, fapt ce pune o mare presiune asupra ei pentru a o face să să se prăbuşească şi abandoneze’ lupta politica, a denunţat fiica sa. ‘Nu ştim dacă viaţa ei este în pericol, sau cât timp mai poate rezista fără să fie tratată sau examinată’, a subliniat Evghenia. Referitor la presiunea internaţională pentru a obţine eliberarea mamei sale, ea a recunoscut că sprijinul UE şi SUA este foarte puternic şi a amintit că Bruxelles-ul a condiţionat semnarea acordului de asociere cu Kievul de eliberarea liderei opoziţiei şi a altor politicieni.

2 comentarii

cucu 24-02-2012 - 11:12

„Fiica fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko, bănuieşte că mama ei este otrăvită”…Voi aveti habar ce ati scris? Ziaristi de duzina!

imgb 28-02-2012 - 06:59

Este foarte corect scris , vacarule !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult