Acasa InternationalExterne Japonia anunță noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Japonia anunță noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

scris de Misu Andrei
52 Afisari

Japonia a anunţat vineri noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord după tirul de testare a unei rachete balistice intercontinentale săptămâna trecută, în urma apelurilor Washingtonului la o acţiune internaţională mai severă împotriva Phenianului, informează AFP citată de Agerpres.

Japonia impune deja un embargo comercial Coreei de Nord şi le interzice navelor acestei ţări intrarea în porturile nipone, în cadrul sancţiunilor unilaterale împotriva Phenianului, însă a anunţat vineri că va viza „patru grupuri şi nouă indivizi implicaţi în dezvoltarea complexului nuclear şi de rachete”.

Aceşti indivizi şi entităţi vor fi vizaţi de „îngheţarea bunurilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Hirokazu Matsuno.

Decizia Japoniei intervine după refuzul Chinei şi Rusiei de a înăspri sancţiunile împotriva Phenianului, după cum cerea Washingtonul la Consiliul de Securitate al ONU săptămâna trecută, după un tir cu o rachetă balistică intercontinentală al Coreei de Nord, care deţine arme nucleare.

Pe 24 martie, Coreea de Nord a afirmat că a lansat cu succes puternica sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM), un Hwasong-17, supranumit „racheta monstru”, însă serviciile de informaţii americane şi sud-coreene au conchis că în realitate era vorba de un Hwasong-15, un ICBM mai puţin avansat care a fost deja testat în 2017.

Tirul de testare a acestei rachete a suscitat însă furie în Japonia, proiectilul căzând în interiorul zonei sale economice exclusive.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult