Acasa InternationalExterne Japonia cere ajutor internaţional

Japonia cere ajutor internaţional

scris de B.C.R
4 afisari

Japonia a cerut oficial ajutorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. Radiaţiile detectate luni la uzina nucleară Fukushima, unde trei reactoare au probleme cu sistemul de răcire, riscând o topire a miezului nuclear, sunt de două ori mai mari decât maximul înregistrat până acum, informează realitatea.net, care preia agenţia Kyodo ce citează operatorul centralei, Tokyo Electric Power (Tepco).

japonia cutremur centrala nuclearaJaponia a cerut oficial Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică să trimită o echipă de experţi pentru a o ajuta în actuala criză nucleară, a anunţat şeful AIEA, Yukiya Amano, relatează Jakarta Globe.

Temerile legate de o topire parţială la centrala nucleară Fukushima par să crească, agenţia Kyodo informând că barele de combustibil de la reactorul 2 sunt din nou total expuse.

Anterior s-a înregistrat o situaţie similară, barele de combustibil stând  expuse 2 ore şi jumătate. După aceea, autorităţile au anunţat că nivelul apei în reactor a crescut din nou la 2 metri.

Aceste incidente intervin ca urmare a defectării sistemelor de răcire ale reactoarelor, din cauza seismului din 11 martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult