Acasa InternationalExterne Japonia comemorează trei ani de la tsunami-ul devastator de la Fukushima

Japonia comemorează trei ani de la tsunami-ul devastator de la Fukushima

scris de C.S.
1 afisari

Japonia comemorează mâine trei ani de la cutremurul care a provocat tsunamiul devastator din Japonia. Peste 16.000 de oameni şi-au pierdut atunci viaţa, iar Centrala Nucleară Fukushima a fost grav avariată.

Mâine se împlinesc 3 ani de la tragedia de la Fukushima.

În urma dezastrului de la Fukushima, 3 dintre reactoarele centralei au fost distruse şi o cantitate însemnată de apă contaminată s-a scurs în ocean.

Autorităţile nipone nu au reuşit nici după 3 ani să rezolve această problemă. Aproape 150.000 de oameni a fost evacuaţi din vecinătatea centralei, în urma tragediei.

Pe 11 martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 pe Richter, urmat de un tsunami gigantic, înalt de 15 metri, a devastat regiunea Tohoko din nord-estul Japoniei.

Cele două dezastre naturale au provocat cel mai mare accident nuclear de după cel de la Cernobîl, din 1986.

Seismul cu magnitudinea 9 pe Richter, produs în Japonia, a deplasat axa de rotaţie a Pământului cu aproape 10 centimetri, a anunţat Institutul de Geofizică din Italia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat un studiu potrivit căruia riscul de cancer tiroidian la femei şi copii a crescut cu 70% în regiunea contaminată.

8 comentarii

briel 10-03-2014 - 18:14

E Jale !

Daca vreti stiri ca lumea despre Energie, asta e site-ul

ENENEWS Energy News.com

Si despre Fuku,

http://enenews.com/fukushima-plant-hanging-by-its-fingernails-about-to-fall-off-japans-nuclear-disaster-a-warning-to-all-of-civilization-govt-tepco-announce-dates-for-completion-but-no-one-really-bel

In curand nu mai cumpar nimic produs in California.

salut 10-03-2014 - 18:17

Totusi care-i legatura cu California?

briel 10-03-2014 - 18:26

Mergi pe pagina principala a site-ului si vezi ca-s articole despre poluarea radioactiva in valuri a coastei americane si canadiene. Si comentariile sunt f. faine si instructive.

http://enenews.com/senior-scientist-second-plume-headed-towards-california-effects-of-fukushima-will-be-increasing-as-front-edge-of-large-water-plume-arrives-soon-levels-will-increase-in-upcoming-years-i

Si multe alte legaturi de acolo …

digital 10-03-2014 - 18:32

înainte să iei decizii anapoda, studiază mai bine….http://ro.scribd.com/doc/55942428/Curentii-oceanici/Curentii din Oceanul PACIFIC

briel 10-03-2014 - 19:05

E prea greu pentru mine. O harta, ca sa pot vedea si intelege intr-o forma mai simpla, ar fi binevenita.

Am google-it „ocean currents can bring radiation from fukushima map” si am gasit destule, dar nu-s decat diverse bloguri, cum nu-i plac lui ValVerde.
Stirile oficiale canadiene zic ca British Columbia a fost atinsa de radiatii (cesiu), dar desigur, sunt f. slabe.

http://www.cbc.ca/news/canada/nova-scotia/fukushima-radiation-hit-b-c-earlier-than-expected-1.2552718

digital 10-03-2014 - 23:32
digital 10-03-2014 - 18:26

Seismul cu magnitudinea 9 pe Richter, produs în Japonia, a deplasat axa de rotaţie a Pământului cu aproape 10 centimetri, a anunţat Institutul de Geofizică din Italia.

a deplasat-o cum!!!????, față de poziția inițială putea s-o deplaseze cu 10 cm înspre latitudine ceea ce înseamnă un alt unghi al axei față de poziția precedentă!
explicați mă clar, dacă nu, ocupați-vă dreq de agricultură, că acolo o puteți da lejer în păpușoi!

ancuta 10-03-2014 - 23:39

„Japonia comemorează mâine trei ani de la cutremurul care a provocat tsunamiul devastator din Japonia.”
?????????
ma’ ba’ete, e timpul sa-ti spun din toata inima: du-te-n lupa mea de prost!
Duuuu-teeee dracului de pe-aici!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult