Acasa InternationalExterne Japonia: Elicopterele aruncă bombe cu apă peste reactoare (Video)

Japonia: Elicopterele aruncă bombe cu apă peste reactoare (Video)

scris de A.P.
8 afisariLa centrala nucleară de la Fukushima, armata japoneză desfăşoară o operaţiune pe cât de spectaculoasă pe atât de periculoasă.

Elicopterele armatei japoneze se joacă cu moartea

Elicopterele armatei japoneze se joacă cu moartea

Pentru prima oară de la începutul crizei, patru elicoptere ale armatei japoneze au vărsat joi dimineaţa în jur de 30 de tone de apă peste reactoarele 3 şi 4, în ciuda radioactivităţii tot mai crescute din  zonă.

Rezultatele operaţiunii nu sunt cunoscute încă. În ajun, radioactivitatea prea mare împiedicase o încercare similară, după cum anunţase ministerul japonez al apărării.

Scopul urmărit este umplerea bazinului de combustibil uzat de la reactorul 4 care a fost afectat de două incendii. Operatorul Tokyo Electric Power (TEPCO) a declarat că nu este în măsură să precizeze cantitatea de apă care a ajuns în bazin în urma operaţiunii.Bazinul
este complet uscat, ceea ce provoacă “niveluri extrem de ridicate” de radiaţii, potrivit preşedintelui Autorităţii americane de regularizare nucleară, Gregory Jaczko, citat de Le Figaro. Fuziunea acestui combustibil ar putea duce la emanaţii radioactive de nivelul celor de la Cernobâl, apreciază experţii.

Lucrătorii de la TEPCO, ajutaţi de pompieri şi poliţişti, încearcă să ajungă la rezervor cu ajutorul unei cisterne echipate cu tun de apă.

TEPCO speră ca joi după amiază să restabilească alimentarea cu curent electric a centralei, “ceea ce ar permite repunerea în funcţiune a pompelor care răcesc reactoarele şi umplerea bazinelor.1 comentariu

Europeanuul 17-03-2011 - 22:20

Daca un giant industrial precum Japonia nu reuseste sa tina sub control urmarile unui accident (fie el produs din cauze naturale) putem spera in viitor la un final al economiei atomice.

Riscurile asociate cu productia energiei nucleare sunt nemasurabile, degeaba este ea ieftina.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult