Acasa InternationalExterne Japonia: Explozie ȋntr-o uzinǎ chimicǎ. Cel puțin 5 morți

Japonia: Explozie ȋntr-o uzinǎ chimicǎ. Cel puțin 5 morți

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Mai multe persoane au fost ucise sau rănite, joi, 9 ianuarie, în explozia unei uzine chimice în Japonia, a anunţat poliţia.

Japonia: Explozie ȋntr-o uzinǎ chimicǎ. Cel puțin 5 morți (foto:news.softpedia.com)

„A fost o explozie provocată de o reacţie chimică în uzină„, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei din prefectura Mie (centru), unde s-a produs accidentul. „Pare că mai multe persoane au fost ucise sau rănite„, a adăugat el, conform mediafax. „Cinci persoane au murit şi alte 12 au fost rănite, dintre care nouă au răni uşoare”, potrivit unui oficial din cadrul poliţiei locale.

Această uzină este specializată în componente folosite pentru fabricarea panourilor solare şi pieselor de schimb pentru automobile. Ea produce, între altele, şi materiale din siliciu.  „A avut loc o explozie dar nu a fost niciun incendiu. Am primit un apel de urgenţă la 14.09 (ora Japoniei), iar la 14.21 situaţia se calmase”, a explicat oficialul citat.  Un purtător de cuvânt al grupului Mitsubishi Materials, care produce diverse materiale pentru sectorul electronic, a confirmat că a avut loc o explozie, dar fără a putea furniza un bilanţ precis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult