Acasa InternationalExterne Japonia lovită de inundaţii: 19 morţi şi 8 dispăruţi

Japonia lovită de inundaţii: 19 morţi şi 8 dispăruţi

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Cel mai recent bilanţ oficial indică 19 persoane decedate şi alte 8 date dispărute în urma inundaţilor provocate de ploile ce au luat lovit sud-vestul Japoniei.

Japonia lovita de inundatii (foto:ameblo.jp)

Majoritatea victimelor s-au înregistrat în oraşul de doar 29.000 de locuitori, Aso, din prefectura Kumamoto, unde 17 locuinţe au fost acoperite de noroi, 17 persoane pierzându-şi viaţa şi cinci fiind date dispărute. Autorităţile locale au ordonat, vineri, 13 iulie, evacuarea celor 11.000 de locuinţe, conform Agerpres, care citează cotidianul Kyodo.

De altfel, autorităţile nipone au hotărât evacuarea a 50.000 de persoane, în regiuni din sudul ţării devastate de ploile căzute în ultimele zile. În prefectura Kumamoto, în urma alunecărilor de teren şi din cauza apelor care au acaparat drumurile, localităţi întregi au rămas izolate, zeci de peroane fiind salvate cu bărci sau elicoptere de către echipele de salvare, care îşi continuă activitatea pe teren în speranţa că vor mai găsi supravieţuitori. Din păcate veştile din partea agenţiei de meteorologie japoneză nu sunt deloc bune, aceasta avertizând că situaţia se va menţine la fel de gravă, urmând ca în zilele acestea în insula Kyūshū să cadă o cantitate record de precipitaţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult