Acasa InternationalExterne Japonia: Seism de 7,3 grade pe Richter. Alerta de tsunami!

Japonia: Seism de 7,3 grade pe Richter. Alerta de tsunami!

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Un cutremur de 7,3 grade s-a produs vineri, 7 decembrie pe coasta de nord-est a Japoniei, fiind emisă o alertă de tsunami pentru această zonă.

Alertă de tsunami în Japonia, după un seism de peste 7 grade pe Richter (foto: smh.com.au)

Epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 245 de km sud-est de Kamiashi, cu o adâncime de pe 36 de km, potrivit Agenţiei Americane Oceanică şi Atmosferică (NOAA). Alerta de tsunami a fost emisă pentru coasta de est din prefectura Miyagi care a fost ţinta unui tsunami şi cutremur devastator şi în Martie 2011, potrivit bbc.co.uk. Din primele informaţii înălţimea valurilor tsunami variază între 50 şi 2 metri, fiind deja date ordinele de evacuare în prefectură.

Cutremurul a fost resimţit puternic şi la Tokyo, unde imobile au fost zguduite puternic, la câteva sute de kilometri sud de epicentru. Seismul nu a declanşat o măsură similară de alerta de tsunami pentru restul Pacificului, a anunţat Centrul pentru alertă de tsunami în Pacific.Tragedia de la Fukushima din aprilie 2011 s-a produs în urma unui cutremur mai slab, de doar 7,1 magnitudine pe Richter, tsunami-ul ce a urmat fiind cel care a devastat localitatea şi a produs şi tragedia nucleară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult