Acasa InternationalExterne Japonia trimite un filolog la misiunea sa din Moscova

Japonia trimite un filolog la misiunea sa din Moscova

scris de M.A.
0 afisari

După disensiunile în relaţiile ruso-nipone, Japonia şi-a desemnat un nou ambasador la Moscova, în persoana unui diplomat cu experienţă, specialist în filologia rusă, a informat marţi postul de televiziune Vesti, preluat de Moldpres.

Chikahito Harada

Chikahito Harada (foto: japtech.zelenausporam.cz)

Chikahito Harada, de 59 de ani, a deţinut anterior postul de ambasador al Japoniei în Cehia, fiind angajat al Ministerului nipon al Afacerilor Externe din 1974. A coordonat direcţia responsabilă de relaţia cu Rusia şi a condus Departamentul pentru Europa din cadrul instituţiei diplomatice de la Tokyo.

Fostul ambasador Masahuru Kono a fost rechemat din postul de la Moscova, guvernul nipon reproşându-i erori în relaţia cu Rusia. În special, el a fost acuzat de o proastă organizare în acumularea informaţiilor referitoare la vizita preşedintelui rus Dmitri Medvedev din noiembrie 2010, în insulele Kurile, disputate de cele două state.

Această vizită a provocat o răcire a relaţiilor dintre Moscova şi Tokyo, iar premierul japonez Naoto Kan şi ministrul de atunci de externe, Seiji Maehara, au fost aspru criticaţi în presă şi în parlament pentru erori în politica externă. Totuşi, Rusia a fost una dintre primele ţări care a oferit sprijin Japoniei după cutremurul devastator din 11 martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult