Acasa InternationalExterne Japonia: Un vulcan a erupt. 11 persoane, rănite

Japonia: Un vulcan a erupt. 11 persoane, rănite

scris de C.S.
1 afisari

Un vulcan din centrul Japoniei a erupt. Cel puțin 11 persoane au fost rănite de ploaia de cenușă și pietre aruncată în atmosferă. Muntele Ontake, cu o altitudine de 3.067 de metri, a început să erupă la jumătatea zilei de sâmbătă.

Japonia: Un vulcan a erupt. 11 persoane, rănite

Japonia: Un vulcan a erupt. 11 persoane, rănite

Imaginile difuzate de televiziune au arătat nori de fum uriaşi ridicându-se din conul vulcanic, care este o destinaţie preferată de amatorii de drumeţii în Japonia.

„A fost ca un tunet şi cerul s-a întunecat din cauza fumului”, a explicat pentru agenţia Kyodo Shuichi Mukai, care administrează o cabană din apropierea vârfului.

La Tokyo, premierul Shinzo Abe le-a ordonat forţelor militare să trimită soldaţi la faţa locului pentru a salva persoanele blocate la înălţime.

„Ştim că sunt răniţi şi am cerut să se facă tot posibilul pentru siguranţa persoanelor surprinse în timpul drumeţiilor” pe munte, a declarat el presei.

Potrivit autorităţilor locale, au fost semnalaţi 11 răniţi, dintre care şapte şi-au pierdut cunoştinţa.

Ultima activitate majoră a Muntelui Ontake datează din 1979, când vulcanul a erupt peste 200.000 de tone de cenuşă, potrivit presei locale.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult