Acasa InternationalExterne Jaroslaw Kaczynski invinovateste Guvernul polonez pentru tragedia de la Smolensk

Jaroslaw Kaczynski invinovateste Guvernul polonez pentru tragedia de la Smolensk

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Liderul Paartidului Lege si Justitie, Jaroslaw Kaczynski, trage la raspundere Guvernul pentru tragedia din Smolensk din 10 aprilie, soldata cu moartea fratelui sau geaman, presedintele Lech Kaczynski, relateaza Radio Polonia, citat de NewsIn.

Intr-un interviu pentru Gazeta Polska, Jaroslaw spune ca Platforma Civica, partidul la guvernare care a organizat evenimentul, “este responsabila din punct de vedere politic pentru catastrofa”. Cand a fost informat despre dezastru de catre ministrul de externe Radoslaw Sikorski, liderul Lege si Justitie ar fi spus ca dezastrul “a fost rezultatul politicii criminale a Guvernului, care nu a cumparat avioane noi”. Jaroslaw vorbeste si despre deplasarea sa la Smolensk, dupa accident, notand ca s-au făcut opriri frecvente si s-a condus incet, pentru a se permite delegatiei premierului Donald Tusk sa ajunga inaintea reprezentantilor Lege si Justitie. El a mai spus ca procurorul militar-sef, Krzysztof Parulski, care s-a dus la Smolensk, “nu a avut un rol activ” la fata locului si nu i-a ajutat in niciun fel pe anchetatorii rusi.

Pe 5 iulie conservatorul Jaroslaw Kaczynski a pierdut alegerile prezidentiale in fata contracandidatului sau liberal Bronislaw Komorowski, care a obtinut 53,01% din sufragii si a devenit noul presedinte al Poloniei, arata rezultatele finale ale scrutinului. Alegerile prezidentiale din Polonia erau programate pentru toamna acestui an, dar au fost convocate mai devreme dupa moartea fostului presedinte Lech Kaczynski la 10 aprilie, intr-un accident aviatic produs in Rusia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult