Acasa InternationalExterne Jens Stoltenberg: Rușii nu se retrag, se regrupează pentru alte atacuri

Jens Stoltenberg: Rușii nu se retrag, se regrupează pentru alte atacuri

scris de Misu Andrei
77 Afisari

Forțele ruse din Ucraina nu se retrag, ci se regrupează, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, comentând anunţurile Moscovei despre o reducere a operaţiunilor militare în jurul Kievului.

FOTO: Jens Stoltenberg. Foto: nato.int

Potrivit Reuters, Stoltenberg a mai spus că alianța nu a fost încă convinsă că Rusia a negociat cu bună-credință la discuțiile de pace de la Istanbul, deoarece obiectivul militar al Moscovei de la lansarea invaziei Ucrainei nu s-a schimbat.

„Potrivit informațiilor noastre, unitățile rusești nu se retrag, ci se repoziționează. Rusia încearcă să se regrupeze, să aprovizioneze și să-și consolideze ofensiva în regiunea Donbas”, spune Stoltenberg.

Moscova spune că se concentrează acum pe „eliberarea” regiunii Donbas, două provincii din sud-est controlate parțial de separatiștii pe care Rusia i-a susținut din 2014.

„În același timp, Rusia menține presiunea asupra Kievului și a altor orașe. Așa că ne putem aștepta la acțiuni ofensive suplimentare, care să aducă și mai multă suferință… Nu vedem o schimbare reală în obiectivul rușilor… ei continuă să urmărească un rezultat militar”, a declarat secretarul general al NATO.

El a mai spus că aliații NATO vor continua să furnizeze arme Ucrainei atât timp cât va fi necesar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult