Acasa InternationalExterne Jobbik vrea ca Ungaria sa revina la steagul si stema din perioada Horthysta

Jobbik vrea ca Ungaria sa revina la steagul si stema din perioada Horthysta

scris de Ziua Veche
52 afisari

.Partidul de extrema dreapta a inaintat la inceputul saptamanii parlamentului de la Budapesta un amendament constitutional prin care solicita revenirea la drapelul din perioada 1920 – 1945, pe care figureaza si Sfanta Coroana maghiara.

In acelasi timp, formatiunea doreste ca in toate scolile din Ungaria sa fie afisata ultima fraza din rugaciunea nationala compusa dupa Tratatul de la Trianon, care spune: “Cred intr-unul Dumnezeu, cred intr-o singura tara, cred intr-un singur adevar divin etern, cred in renasterea Ungariei”.

Sandor Porzse, parlamentar Jobbik, a declarat ca Sfanta Coroana, “care a fost inlaturata de pe steagul national de regimul comunist”, simbolizeaza unitatea maghiarilor din Bazinul Carpatic, informeaza MTI. Acesta a adugat ca rugaciunea era recitata la aproape toate evenimentele oficiale, afisata in institutiile publice si tiparita pe coperatile tuturor cartilor, in perioada Horthysta.

Referindu-se la initiativa Jobbik, Tamas Lukacs, parlamentar crestin-democrat, a afirmat pentru cotidianul Magyra Hirlap ca afisarea textului rugaciunii in scoli ar reprezenta “o sinucidere politica” pentru Ungaria si ar genera conflicte nedorite cu statele vecine.

0 comentariu

pompiliu bota 13-04-2010 - 21:42

şi totuşi. unde sunt procurorii care au divulgat secretul profesional?

usla 14-04-2010 - 02:37

RATEURI ?????!!!!!!!!!!!!!!Nene, ne crezi prosti, astia nu stiu sa faca decit POLITIE POLITICA. Pai, daca asculta Securitarea un sfert din oamenii ce stau in urechea dnastilor, era mare. Dar Securitatea e criminala si dna nu este, dar ne asculta pe banii nostri, ca altceva….ciuciu ! Rapandulele !

Remus 22-04-2010 - 12:17

Interesant punctul tau de vedere, si oarecum diferit fata de ce se poate citii din partea multor alti juralisti..

Asa ca jurnalist, ar fi interesant sa investighezi anumite coincidente interesante… ce ar putea releva adevarate trafice de influenta..

Judecatoarea care i-a bagat la zdup pe cei trei… a avut parte de un NUP dat de DNA sotului cu doar 2 saptamini inainte… in mod normal trebuiea sa se abtina.. nu? Aceeasi judecatoare a fost linsata in ziua de judecata.. aratindui-se pisica… in mod normal asta da a conflict de interes trebuiea sa se abtina de la judecata… dar nu a facut-o de ce?

daca citesti motivarea arestului te pufneste risul… invoca faptul ca fapta comisa este deosebit de grava, si ca justitia nu poate sa i se stirbeasca imaginea prin nearestarea celor 3!!!! Deci practic CUCOANA a hotarit prin a sa motivare ca cei trei sunt vinovati fara ca sa judece pe fond!!! Incredibil dar adevarat!!!! Motivarea arestarii continuind ca ce zice poporul daca „ei” sunt lasati liberi.. deci motiveaza privarea de libertate a unor oameni pentru cosmetizarea imagii unor institutii ale statului.. adica imaginea unei institutii este mai presus de cit libertatea si drepturile omului ..? mai departe ea practic motiveaza in continuare arestarea invocind faptul ca populatia STIE!!! Adica DNA comite o infractiune, incalca legea divulgind public parti din dosar, iar judecatoarea de serviciu invoca o infractiune a procurorilor ca motiv de arestare? IN CE TARA TRAIM!!!!

Ai spus bine… cu astfel de justitie toti putem fi bagati „legal” la inchisoare pe viata alaturi de familii ca sa nu mai deranjam in veci pe nimeni!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult