Acasa InternationalExterne Joe Biden: Eşecul ratificării tratatului START în 2010 pune în pericol securitatea SUA

Joe Biden: Eşecul ratificării tratatului START în 2010 pune în pericol securitatea SUA

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Vicepreşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite ar fi în pericol dacă noul tratat de dezarmare nucleară START cu Rusia nu va fi ratificat în acest an, după declaraţiile pesimiste ale unui influent senator republican, transmite Mediafax.

„Eşecul adoptării unui nou tratat START în acest an ar pune în pericol securitatea noastră naţională”, a afirmat vicepreşedintele Biden într-un comunicat, exprimând voinţa administraţiei Obama de a continua să lucreze pentru adoptarea tratatului în Senat „până la sfârşitul anului”. Marţi, liderul minorităţii republicane din Senatul american, Jon Kyl, a estimat că tratatul nu va putea fi ratificat până în 2011. În Statele Unite, tratatele trebuie ratificate de două treimi din Senat, respectiv de 67 dintre cei 100 de aleşi.

Or, republicanii din Senat, care vor dispune din ianuarie de mai multe locuri (47 din 100, faţă de 41 în prezent), în urma alegerilor din 2 noiembrie, au declarat de mai multe ori că vor garanţii în legătură cu modernizarea arsenalului nuclear american şi păstrarea unei apărări antirachetă credibile. Noul tratat de dezarmare nucleară START a fost semnat în aprilie de preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus, Dmitri Medvedev. Documentul prevede un maxim de 1.550 de focoase nucleare pentru fiecare dintre cele două ţări, respectiv o reducere de cu 30 la sută faţă de nivelul stabilit în 2002.

0 comentariu

Vlad 29-04-2010 - 17:30

UN MINISTRU PARVENIT SI UN GENERAL CU PATRU STELE DE TOT RAHATUL !! CINE A TRADAT ,MAI TRADEAZA SI A 2-A OARA !ASA CA DOMNILOR SA NE ASTEPTAM LA TRADARE DIN PARTEA LUI !!

Gormogon 02-05-2010 - 00:48

Blackwater?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult