Acasa InternationalExterne  Joe Biden l-a felicitat prin telefon pe Iohannis pentru victoria în alegeri

 Joe Biden l-a felicitat prin telefon pe Iohannis pentru victoria în alegeri

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Vicepreședintele SUA, Joe Biden, l-a sunat marți, 25 noiembrie pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita pentru câștigarea alegerilor, salutând participarea mare la vot.

 Joe Biden l-a felicitat prin telefon pe Iohannis pentru victoria în alegeri (Foto:.conservativevoiceofthepeople.com)

Joe Biden l-a felicitat prin telefon pe Iohannis pentru victoria în alegeri (Foto:.conservativevoiceofthepeople.com)

Joe Biden ar fi subliniat în convorbirea telefonică faptul că participarea numeroasă la vot reprezintă un semn al unei democrații puternice și sănătoase, se arată într-un comunicat dat publicității de Casa Albă și remis de mediafax. Totodată, vicepreședintele SUA ar fi vorbit despre profunzimea relațiilor bilaterale și a exprimat aprecierea pentru contribuția României în cadrul NATO, sprijinul pentru Ucraina, precum și eforturile depuse pentru lichidarea și înfrângerea ISIS (Statul Islamic în Irak și Levant).

De asemenea, Biden și-ar fi exprimat condoleanțe pentru victimele accidentului de elicopter de la 21 noiembrie și a mulțumit României pentru sacrificiile depuse în cadrul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate (ISAF) din Afganistan. Oficialul american și președintele ales al României au discutat, de asemenea, despre importanța crucială a reformei statului de drept, atât ca motor al creșterii economice, cât și ca o problemă de securitate națională, se mai arată în comunicatul de la Casa Albă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult