Acasa InternationalExterne Joe Biden: „Suntem în război cu virusul, nu între noi”

Joe Biden: „Suntem în război cu virusul, nu între noi”

scris de Misu Andrei
63 afisari

Președintele-ales Joe Biden a ținut un discurs cu ocazia Thanksgiving Day, în care a chemat la încetarea disensiunilor între americani, spunând că „Suntem în război cu virusul, nu între noi”. El le-a cerut compatrioților să renunțe la sărbători, în condițiile în care numărul de cazuri de coronavirus continuă să crească.

„Cred că meritați să auziți adevărul de la președintele vostru. Trebuie să încetinim răspândirea virusului. Le datorăm asta medicilor, și asistentelor, și lucrătorilor din prima linie… Le datorăm asta compatrioților noștri”, a spus Joe Biden în discursul său.

El a adăugat că pandemia „a adus durere, și pierderi, și frustrare” și a costat multe vieți.

„Ne-a divizat, ne-a înfuriat, ne-a învrăjbit unul împotriva celuilalt. Știu că țara a obosit de la această luptă, dar să nu uităm – suntem în război cu virusul, nu între noi”, a mai spus președintele-ales.

„Trebuie să ne întărim forțele, să ne dublăm efortul și să se angajăm din nou în luptă.”

Joe Biden i-a rugat pe americani să nu sărbătorească Thanksgiving ca de obicei. A spus că, în loc să petreacă într-o adunare mare, își va petrece sărbătoarea alături de soția sa, Jill, de fiicăși de ginere, în vreme ce restul familiei va petrece în grupuri mici.

Președintele-ales a promis că pandemia se va sfârși.

„Știu că putem și vom învinge acest virus. Viața se va întoarce la normal, vă promit.”

„Cred că această perioadă cruntă de diviziune… va face loc unui an de lumină și unitate”, a mai spus Joe Biden.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS