Acasa InternationalExterne Jos vălul, femeie! Republica se vede cu faţa descoperită!

Jos vălul, femeie! Republica se vede cu faţa descoperită!

scris de Adrian Pătruscă
4 afisari

Din 11 aprilie, în Franţa, ascunderea feţei în spaţiul public constituie infracţiune şi este pasibilă de amendă de până la 150 de euro.

Vălul islamic interzis pe stradă în FranţaIndiferent că sunt franţuzoaice , turiste sau imigrante, femeilor li  se interzice din 11 aprilie să poarte niqab-ul (vălul islamic) pe stradă. Miercuri a fost publicată “circulara de aplicare a legii care interzice disimularea feţei în spaţiul public”. Textul se doreşte unul sobru, notează Le Figaro. “Căci această lege este un simbol puternic, dar nu priveşte decât o minoritate”, se scrie în circulara emisă de cabinetul premierului. Aşadar, cele circa 2000 de purtătoare de burqa (veşmânt feminin islamic) nu vor fi hărţuite.

Dacă o femeie refuză să-şi descopere faţa la o manifestare publică, i se va cere să părăsească locul. Dacă refuză, “legea nu conferă în nici un caz unui agent puterea de a constrânge o persoană să se descopere sau să iasă. Exercitarea unei astfel de constrângeri se consideră violenţă şi se pedepseşte penal. Este deci absolut interzisă”, avertizează circulara, pentru a preveni derapajele.

Concret, poliţiştii trebuie să controleze identitatea persoanei cu faţa acoperită pentru a “constata infracţiunea”. Dacă aceasta acceptă să-şi arate faţa, atunci va primi o citaţie în faţa unui judecător de proximitate, însărcinat să evalueze infracţiunea. Judecătorul poate dicta fie o perioadă de muncă în folosul comunităţii, fie o amendă până în 150 de euro. Dacă femeia refuză să-şi dea jos vălul când este legitimată, atunci ea va fi dusă la secţia de poliţie.

Poliţiştii se arată destul de reticenţi faţă de lege şi se tem să nu inflameze anumite cartiere unde există deja tensiuni. Ei “vor da prioritate misiunilor urgente. Dacă totuşi întâlnesc o femeie cu văl pe faţă în timpul patrulării, vor trata infracţiunea cu discernământ”, se explică în circulară.

În magazine, baruri, cinematografe, restaurante, hoteluri, fiecare va putea decide dacă să lipească posterele mari puse la dispoziţie de stat, care avertizează că “Republica se vede cu faţa descoperită”.

Patronii vor putea cere clientelor să se descopere sau să părăsească incinta. Ei pot face apel la forţele de ordine. Dar pot şi să închidă ochii. “Nu vrem să punem pe nimeni în dificultate şi nu cetăţenii sunt cei care trebuie să pună capăt acestei infracţiuni”, explică textul emanat de cabinetul prim-ministrului Fillon.

Străzi, transport în comun, şcoli şi universităţi, comerţ, cinematografe, parcuri, cafenele… Circulara detaliază semnificaţia de “spaţiu public”.

În schimb, femeile cu niqab, vor putea să circule în maşini private, dar ca pasagere. Totuşi, textul nu e foarte clar când afirmă că totuşi nu li se interzice să şofeze, dacă pot efectua toate manevrele rapid şi nu sunt incomodate. La Nantes, în vara trecută, o şoferiţă cu văl pe faţă a făcut contestaţie faţă de amenda primită şi a primit câştig de cauză, “dar nu trebuie luată drept jurisprudenţă. În realitate, procesul verbal nu a fost întocmit cum trebuie”, se scrie în circulară.

11 comentarii

Ho Ciu Tzi 03-03-2011 - 15:54

150 este cam prea exagerat de simbolic de mic de merde de pui de pute, iertati-mi franceza

urbos 03-03-2011 - 16:08

Este o ticalosie evidenta. Atata vreme cat „valul” poate la fel de bine sa fie considerat doar un accesoriu vestimentar, el nu poate fi interzis decat la cretini sau la primitivi. E dreptul fiecaruia sa se poarte cum vrea. Mai erau niste psihopati care nu suportau pletele la barbati. Unii dementi nu vor barbi, altii obliga la purtat barba, alti cretini nu suporta fustele scurte, alti dementi icoanele etc. Lumea e plina de trogloditi care nu accepta libertatea celuilalt.
Daca politia vrea sa afle cine esti, poate sa-ti solicite descoperirea fetei, dupa care poti sa pleci cu oala in cap.
Fulare au voie oamenii sa poarte iarna in cretinitatea aia de tara numita acum Franta?

Huhu Ciu 03-03-2011 - 17:09

Un detaliu important: FRANTA-I CONDUSA DE EVREIUL Sarkozy!

Bumerang 07-03-2011 - 11:04

In principiu sunt de acord cu tine. Totusi cred ca anumite practici care nu au nicio legatura cu vestimentatia, ci cu traditia de asuprire a femeii, ar trebuii interzise.
Burka sau Chadorul sunt metode primitive si inumane de „feri” femeia de societate.

Eu sunt un adept al toleranti si respectului diferitelor culuri. Totusi, ele trebuiesc sa fie conforme cu drepturile fundamentale ale omului! Altfel ar trebuii legalizata si circumcizia la femi, nu-i asa?

Radulescu 04-03-2011 - 14:30

Doi cretini Islamizati care isi vor gasi curand sfarsitul,nu moartea caci lumea civilizata a inceput sa muste din pericolele religiei Pacii Islam.
Deci domnule Urbos .probabil un arab sau adept al islamului si Koreanul
Hu Cio Mushk ,luati bine in seama,lumea a inceput sa-si deschida ochii.

Huhu Ciu 04-03-2011 - 16:34

Radulescule tu esti jidov, e un lucru binestiut!

urbos 04-03-2011 - 16:38

Da, lumea deschide ochii, iar voi, paraziti usturoiati, sinteti pe duca. Ati huzurit destul sobolanilor.

Huhu Ciu 04-03-2011 - 16:38

Nu cumva tu iti vei gasi inainte sfirsitul analfabetule Radulescu, ce zici retardatule?

Romeo2110 07-03-2011 - 09:29

Cand va deveni obligatorie aratarea buricului si a altor parti ale corpului ?

Bumerang 07-03-2011 - 11:05

Ma Romeo, iarasi aberezi….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult