Acasa InternationalExterne Jucătorii naționalei ucrainene de fotbal vor purta tricouri incripționate cu harta Ucrainei, care include și Crimeea

Jucătorii naționalei ucrainene de fotbal vor purta tricouri incripționate cu harta Ucrainei, care include și Crimeea

scris de Misu Andrei
141 Afisari

Federaţia ucraineană de fotbal a prezentat noile tricouri ale selecţionatei naţionale pentru meciurile amicale din acest an. Echipamentele au imprimate pe piept o hartă a Ucrainei, care include şi regiunea Crimeea, anexată de Rusia în 2014. 

Foto: Twitter

Pe cele două tricouri prezentate pe contul oficial de Instagram al Federaţiei de la Kiev – unul galben şi unul albastru -, este imprimată în partea frontală o hartă a Ucrainei, care include şi Crimeea, relatează cotidianul Ouest-France. Conturul hărţii este realizat din drapelele ţărilor care susţin Ucraina în conflictul cu Rusia, iar în centru este scris mesajul „Uniţi pentru Ucraina”.

„Este onoarea noastră şi recunoştinţa noastră faţă de partenerii străini pentru ajutorul acordat”, precizează Federaţia ucraineană în comunicatul său.

Un alt punct important îl reprezintă prezenţa ecusonului U24 pe piept. Acesta se referă la platforma globală de crowdfunding United24, lansată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a strânge bani în sprijinul ţării sale.

De asemenea, pe spatele tricourilor, numerele jucătorilor sunt formate din numele oraşelor ucrainene, precum Kiev sau Bucea, unde armata rusă este suspectată că a masacrat civili.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult