Acasa InternationalExterne Judecator rus ucis la Moscova

Judecator rus ucis la Moscova

scris de Ziua Veche
7 afisari

 

.Un judecator rus a fost impuscat luni dimineata in centrul Moscovei. Eduard Ciuvasov, in varsta de 47 de ani, era judecator la tribunalul municipal din Moscova. “Persoane necunoscute au tras cu focuri de arma asupra judectorului”, relateaza o sursa din politie, citata de Interfax. Judecatorul a fost impuscat in scara blocului, iar vecinii au chemat politia dupa ce au auzit focurile de arme.


Asasinatul ar putea avea legatura cu activitatea profesionala a judecatorului, sustine adjunctul sefului departamentului de investigatii al politiei capitalei ruse, Petr Titov. “Exista cateva indicii, avand in vedere ca infractiunea are legatura cu activitatea profesionala a lui Ciuvasov. Aceasta ipoteza este verificata in primul rand”, a afirmat Titov. El a adaugat ca arma din care s-a tras nu a fost gasita. A fost deschisa o ancheta in acest caz, luandu-se in considerare complicitatatea la infractiune a membrilor organizatiilor ilegale de extrema dreapta..

Ciuvasov a fost implicat adesea in cazuri in care erau acuzati membri ai organizatiilor nationaliste, a afirmat o sursa pentru Interfax. Judecatorul a fost amenintat in mod repetat, iar, pe forumuri, membrii organizatiilor de extrema dreapta isi indemnau sustinatorii sa-l omoare, relateaza Interfax.

Purtatorul de cuvant al tribunalului municipal din Moscova, Anna Usaceva, a declarat ca judecatorul Eduard Ciuvasov era specializat in cazuri penale pentru infractiuni grave si deosebit de grave. “Eduard Ciuvasov se ocupa de cazuri infractionale grave, el era Judecator in Criminalistica la tribunalul Moscovei”, a precizat Usaceva. Purtatorul de cuvant al tribunalului municipal al Moscovei a precizat ca Ciuvasov trebuia sa participle luni la audierea cazului fostului ofiter de politie, membru al Consiliului Militar Revolutionar, Vladimir Belasov, acuzat de terorism.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult