Acasa InternationalExterne Julian Assange a fost eliberat, dupa achitarea cautiunii

Julian Assange a fost eliberat, dupa achitarea cautiunii

scris de Z.V.
3 afisari

Julian Assange a fost eliberat joi seara după achitarea cauţiunii stabilite de Înalta Curte de Justiţie din Londra, a anunţat un purtător de cuvânt al WikiLeaks.„Assange şi echipa sa de avocaţi se vor prezenta în curând” la ieşirea din tribunal, declarase de asemenea un purtător de cuvânt al Curţii.

Înalta Curte de Justiţie din Londra a aprobat joi, în apel, eliberarea condiţionată a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Astfel, Assange va trebui să poarte o brăţară electronică, să fie consemnat la domiciliu pe proprietatea unui prieten al său, la aproximativ 200 de kilometri de Londra, să respecte restricţii de circulaţie şi să achite o cauţiune de 240.000 de lire sterline (283.000 de euro), dintre care 200.000 în numerar.

Fondatorul WikiLeaks, un site care publică, de la sfârşitul lui noiembrie, telegrame diplomatice americane, punând într-o situaţie jenantă numeroase ţări, a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, într-un presupus caz de viol, în Suedia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult