Acasa InternationalExterne Jumătate din Italia intră în lockdown de luni până la Paște. Vezi lista oraselor

Jumătate din Italia intră în lockdown de luni până la Paște. Vezi lista oraselor

scris de Misu Andrei
103 Afisari

Mai multe regiuni din Italia intră în lockdown de luni, 16 martie, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19. Decretul a fost semnat de premierul italian Mario Draghi și prevede restricții dure pentru jumătate din țară. Măsurile sunt valabile până în weekendul cu Paștele, atunci când toată Italia va deveni zonă roșie. 

Potrivit The Guardian, decretul include zonele cu risc ridicat de răspândire a Covid-19, acolo unde se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori. Astfel, începând de luni, intră în lockdown regiunile: Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento. Acestora li se alătură provinciile Campania şi Bolzano, care se află deja în zona roşie. Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria şi Aosta sunt aproape de zona portocalie, mai scrie sursa citată.

Decizia autoritățile va duce, din 16 martie, la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor în zonele roșii. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

Decretul a fost semnat pentru perioada 15 martie – 6 aprilie. Autoritățile italiene au decis ca în perioda sărbătorilor pascale toată țara să fie inclusă în zona roșie. Singura regiune exceptată va fi Sardinia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult