Acasa InternationalExterne Juppé : Arme pentru opoziţie înseamnă război civil în Siria

Juppé : Arme pentru opoziţie înseamnă război civil în Siria

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

Livrarea de arme către opoziţia faţă de preşedintele sirian Bashar al-Assad riscă să provoace un război civil în Siria, a spus, joi, ministrul de Externe al Franţei, Alain Juppé.

siria”Poporul sirian este profund divizat şi dacă dăm arme unei anumite fracţiuni a opoziţiei din Siria atunci vom organiza un război civil între creştini, alawiţi, sunniţi şi şiiţi, şi acesta ar fi o catastrofă şi mai mare decât ceea ce se întâmplă acum”, a declarat şeful diplomaţiei franceze la postul de radio France Culture, informează AFP,citată de Agerpres.

Potrivit ministrului francez de Externe, Rusia, care blochează orice iniţiativă a Consiliului de Securitate al ONU privind Siria, ”face un calcul prost pe termen mediu”. ”Ea ne reproşează intervenţia în Libia, estimează că ne-am depăşit mandatul în Libia, ceea ce nu cred”, a reafirmat Juppe, subliniind că ”Rusia are interese în Siria”. ”Ea vinde multe arme sau a vândut multe arme regimului sirian”, a spus ministrul francez.

”Rusia se teme, de asemenea, de o contagiere islamică pe teritoriul său şi de aceea este ostilă faţă de ceea ce se întâmplă în Siria”, a adăugat el, pentru a explica sprijinul rus faţă de regimul lui Bashar al-Assad.

Reprimarea manifestaţiilor opoziţiei din Siria a dus la moartea a peste 8.500 de oameni într-un singur an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult