Acasa InternationalExterne Juppe: Mulţumesc României pentru sprijinul acordat iniţiativelor Franţei privind Libia

Juppe: Mulţumesc României pentru sprijinul acordat iniţiativelor Franţei privind Libia

scris de D.S.S.
2 afisari

Ministrul francez de Externe, Alain Juppe, i-a spus omologului său Teodor Baconschi, că mulţumeşte României pentru susţinerea acordată iniţiativelor franceze privind Libia.
Multumesc României pentru sprijinul pe care l-a adus iniţiativelor noastre (referitoare la Libia, n.red.) în Consiliul european şi în alte reuniuni internaţionale. Am vorbit şi despre Afganistan, ţară în care România este puternic reprezentată„, a spus Juppe.
Pe de altă parte, Juppe – care a trecut pe scurt în revistă toate temele discutate cu Baconschi – a confirmat prezenţa Franţei la următoarea reuniune a Grupului de prieteni ai Moldovei.

Alain Juppe si omologul său Teodor Baconschi

Alain Juppe si omologul său Teodor Baconschi

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut marţi, 5 aprilie 2011 o întrevedere cu omologul său francez, Alain Juppé, în contextul vizitei oficiale pe care şeful diplomaţiei române o efectuează în intervalul 5-6 aprilie, la Paris.

În cadrul discuţiilor, un loc central a fost acordat dinamicii relaţiei bilaterale şi modalităţilor de amplificare a cooperării româno-franceze, inclusiv în dosare de interes european.

 „Avem mai  multe lucruri care ne apropie, decât lucruri care ne separă şi, în spiritul Parteneriatului strategic care uneşte România şi Franţa, sunt convins că vom putea să lucrăm într-un mod extrem de constructiv, constant, pe toate dosarele, pentru a genera nişte soluţii realiste şi reciproc avantajoase pentru ambele state”, a declarat şeful diplomaţiei române.

Cei doi miniştri au agreat ca România şi Franţa să conlucreze  pe dosare de interes european, precum Perspectiva Financiară post 2013, Politica Agricolă Comună şi Politica de coeziune.

În ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, ministrul Baconschi şi-a exprimat încrederea că cele două state membre vor lucra îndeaproape pentru a găsi o soluţie. “România este deschisă să coopereze cu experţii francezi pentru a furniza, în timp real, informaţii actualizate despre domeniile care privesc problematica Schengen” , a precizat ministrul român.

Un alt subiect al discuţiilor asupra căruia au fost identificate puncte de vedere convergente l-a constituit importanţa asigurării echilibrului între dimensiunea sudică şi cea estică a Politicii de Vecinătate a Uniunii Europene.

Referitor la relaţia UE cu Republica Moldova, ministrul Baconschi a evidenţiat necesitatea de consolidare a susţinerii Uniunii pentru eforturile europene ale autorităţilor de la Chişinău şi a mulţumit părţii franceze pentru organizarea, împreună cu România, a celei de a patra Reuniuni a “Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova”, care va avea loc la Luxemburg, pe 12 aprilie.

Situaţia din nordul Africii, cu accent pe Libia a făcut, de asemenea, obiectul unui schimb de opinii.

La finalul întrevederii, ministrul român al afacerilor externe l-a invitat pe omologul său francez să efectueze o vizită oficială în România.

4 comentarii

tanase marian 06-04-2011 - 12:31

cred ca domnul backonski a stat de vorba cu sosia domnului gaddafi,,………….. altfel oare cine ne mai baga an seama,,acolo pe pamantul sfant libian,,……………….opozantii lui gaddafi vor droguri si femei goale cum ne am dorit si noi romanii, ce a ce an lumea araba nu se poate este o alta cultura,………………….. ancerc sa cred ca este altceva , ancerc sa raspund an fata voastra dragi romani pentru cuvintele mele dar , nu pot face asta,,.mie acum sase ani la un accident vascular grav suferit am gasit la spitalul ministerului deinterne trei medici beti an cabinet care mi au refuzat tratamentul,,……………….. recent acum sase luni la clinica captalusta fundeni un derbedeu medic m a dat afara an strad CAND I AM RELATAT DRAMA SUFERITA LA M. I. ,,NU POT MERGE ,EU NU AM MAI IESIT AN STRADA DESASE LUNI,,CONVINGETI MA CA GRESESC,,. AJUTOR AJUTATI MA,,…………..

tanase marian 06-04-2011 - 12:34

EXCELENTELE VOASTRE DACA GRESESC CUMVA CENZURATI MI TEXTUL DACA NU LASATI ACESTECUVINTE SA CIRCULE AN ACEST UNIVERS NEFERICIT ROMANESC,,ASADAR NU POT ANCA MERGE AN CE TARA MAAFLU AN CE MIZERIE NE ZBATEM DRAGI ROMANI,.NIHIL SINE DEO,,.MARIAN,,…..

Absolvent de liceu 06-04-2011 - 17:00

Mariane mama, drumul de la scoala primara la filozofie, face o halta si la statia „gramatica”. Nu te doare capul, nu ai ameteli, cind scrii cum scrii?

Ciu Huhu 06-04-2011 - 17:42

Securistule-portocaliu-basist-pedelist ”absolvent de liceu” , imbecilule, Tanase Marian e grav bolnav, si exprimarea lui gramaticala e grav afectata, idiotule portocaliu basist-pedelist, ptiu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult